Στην Ελλάδα το Volvo V60 Plug-in Hybrid

Στην Ελλάδα το Volvo V60 Plug-in Hybrid

To... τρία σε ένα αυτοκίνητο της Volvo έρχεται στην Ελλάδα. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η παρουσίαση του ηλεκτρο-υβριδικού αυτοκινήτου των Σουηδών και παράλληλα θα ξεκινήσει η διάθεση του στην Ελληνική αγορά...

Στην Ελλάδα το Volvo V60 Plug-in Hybrid
Η παρουσίαση μάλιστα θα γίνει στην οικία του Σουηδού πρέσβη στην Ελλάδα, θέλοντας να αποδείξουν με αυτό τον τρόπο το πόσο σημαντική είναι για αυτούς η αυτοκινητοβιομηχανία τους.
Το Volvo V60 Plug-in Hybrid, βέβαια δεν είναι ένα... απλό αυτοκίνητο. Συνδυάζει τρεις διαφορετικές τεχνολογίες με το οδηγό να έχει τη δυνατότητα -με το πάτημα ενός κουμπιού- επιλέγει ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές λειτουργίες:
Να είναι αμιγώς ηλεκτρικό με αυτονομία 50 χιλιομέτρων και μηδενική κατανάλωση/εκπομπές ρύπων (λειτουργία Pure), να είναι υβριδικό με εκπομπές CO2 μόλις 48 g/km και κατανάλωση μόλις 1,8lt/100km (λειτουργία Hybrid), ή να είναι ένα υψηλής απόδοσης αυτοκίνητο με 285 ίππους (215 + 70 PS) και 65,2 kgm ροπής (λειτουργία Power).

Κλείσιμο
Οι επιδόσεις του είναι εκρηκτικές με το 0-100 kh/h επιτάχυνσης να καλύπτεται σε 6,9 δευτερόλεπτα. Στους εμπρός τροχούς του Volvo V60 Plug-in Hybrid, φτάνει η ροπή των 44,8 kgm του 5κύλινδρου turbodiesel κινητήρα D5 με χωρητικότητα 2.4 λίτρων, που αποδίδει 215 ίππων.

 Στον πίσω άξονα δίνει κίνηση ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 70 ίππων, που τροφοδοτείται από μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου. Η μετάδοση της κίνησης πραγματοποιείται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων.

Τι επόμενες ημέρες θα ξέρουμε και για την τιμή πώλησης του αυτοκινήτου. Μείνετε συντονισμένοι!


Διαβάστε ΕΔΩ τη δοκιμή που έχουμε κάνει στο Volvo V60 Plug-in Hybrid




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης