PROTOTHEMA

Blogs

Οι λαϊκές περιοχές δεν ανήκουν πλέον στην Αριστερά

ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου 

Τι άλλο θέλεις να δεις για να καταλάβεις πως τόσα χρόνια σου πουλούσαν ψέματα; Πως σε δούλευαν μπροστά στα μάτια σου. Έλεγαν πως τάχα η Αριστερά είναι που νοιάζεται για τις λαϊκές περιοχές. Για το Κερατσίνι και την …Κοκκινιά (Νίκαια). Για τη Μάνδρα και την Ελευσίνα. Για τον Ασπρόπυργο και το Πέραμα. Για το Καματέρο.

Ποιοι τα έλεγαν αυτά;
 
Εκείνοι που καταδίκασαν σε λουκέτα το εργοστάσιο της Πίτσος στου Ρέντη. Που αφήνουν την ΕΛΑΪΣ να φύγει από τον Πειραιά.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κουρουμπής τα έλεγαν αυτά. Οι υπαίτιοι για τις παραλείψεις στο οικολογικό έγκλημα του ναυαγίου της Σαλαμίνας, που αντί να ντρέπονται, μας προκαλούν κάνοντας προπαγάνδα πως τάχα οι παραλίες είναι πιο καθαρές από ποτέ.
 
Η Αριστερά είναι που χθες εγκατέλειψε Κερατσίνι και Πέραμα και προχθές τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο στις πλημμύρες. Επί Αριστερής κυβέρνησης χάθηκαν 16 ζωές.
 
Κι αντί η Αριστερά να ντραπεί, αντί να στοχαστεί, ο πρωθυπουργός της Αλέξξης Τσίπρας έφυγε άρον  - άρον για τη Στοκχόλμη για weekend, όταν οι λαϊκές περιοχές βούλιαζαν στη λάσπη. Αυτός αδιαφόρησε όταν ο λαός απαιτούσε να βρίσκεται εδώ και με το κύρος του να πιέσει τον κρατικό μηχανισμό να λειτουργήσει.
 
Οι δε βουλευτές ή πολιτικά στελέχη του κόμματος έχουν κλειστεί στα γραφεία τους και «μούγκα στη στρούγκα» που λένε και οι φίλοι μου οι Αρβανίτες της Δυτικής Αττικής.
 
Ήλθε λοιπόν η ώρα της πολιτικής αντεπίθεσης στις περιοχές που θεωρούνται "προνομιακές" για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήλθε η στιγμή να κατανοήσουν οι πολίτες πως οι μύθοι καταρρέουν ένας  - ένας και πως μια νέα σχέση αλήθειας και πραγματικού σεβασμού θα πρέπει να οικοδομηθεί μεταξύ λαϊκών στρωμάτων και αστικών πολιτικών δυνάμεων.
 
Γιατί κακά τα ψέματα: ο χειρότερος εχθρός του απλού και λαϊκού πολίτη είναι ο λαϊκισμός. Και ο καλύτερος του σύμμαχος, η αλήθεια.

ΑΛΕΧ Γ21/11/201714:27

( Οι υπαίτιοι για τις παραλείψεις στο οικολογικό έγκλημα του ναυαγίου της Σαλαμίνας ) Το βεβαρυμμένο παρελθόν του πλοιοκτήτη του Αγία Ζώνη 2 με την υπόθεση λαθρεμπορίας (παράνομης μετάγγισης φορτίου) το 2013 στο Πέραμα οπότε και κατασχέθηκαν από το Τελωνείο Πειραιά κατόπιν εντολής Εισαγγελέα τα άλλα δύο πλοία του Θεόδωρου Κουντούρη. Τελικά ο Κουντούρης απηλλάγη με βούλευμα αφού πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης. Του επιστράφηκαν τα δύο καράβια του και συνέχισε τις δραστηριότητές του σαν να μην τρέχει τίποτε. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ?? (Η Αριστερά είναι που χθες εγκατέλειψε Κερατσίνι και Πέραμα και προχθές τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο στις πλημμύρες. Επί Αριστερής κυβέρνησης χάθηκαν 16 ζωές.) Συμφωνώ όλα τα αυθαίρετα και τα μπαζωμένα ρέματα έγιναν τα τελευταία 2.5 χρόνια με ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση
gio19/11/201722:03

Σωστό το σχ'ολιο μόνο στην αριστερά να συμπληρώσουμ,ε και τους άλλους ένοχους δηλαδή ΝΔ ΠΑΣΟΚ

Απάντηση
Sofoula19/11/201715:46

Συμφωνώ με αυτά που γράφεις , αλλά είδες κανέναν βουλευτή της Αττικής ,από οποιοδήποτε κόμμα, να εμφανίζεται στις πληγείσες περιοχές ; Το έγκλημα είναι διαχρονικό και διακομματικό ,αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τιμωρηθούν κάποιοι έστω για να κατασταλεί η οργή και να ικανοποιηθεί το Περί Δικαίου αίσθημα .Κατά τα άλλα είναι όλοι ίδιοι και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε Αυτή τη χώρα ,δυστυχώς .

Απάντηση
@???!!!19/11/201723:3020/11/201700:21

Δεν τα ξέρεις καλά! Ο πολίτης δεν φέρει "τη λιγότερη" ευθύνη, την περισσότερη φέρει! Αυτός επιλέγει κυβέρνηση, αυτός επιλέγει μηχανικό, αυτός επιλέγει δικηγόρο! Μην είστε ευθυνόφοβοι! Το να είσαι πολίτης (και όχι πελάτης) φέρει ευθύνες, όχι μόνο δικαιώματα. Αυτό είναι που ξεχωρίζει τις λεγόμενες "κοινωνίες της ενοχής", όπως οι Βορειοευρωπαίοι, από της "κοινωνίες της ντροπής", όπως οι Νότιοι. Στις πρώτες ο πολίτης θα πάρει την πρωτοβουλία ο ίδιος έτσι ώστε να φροντίσει να τηρηθεί ο νόμος, ενώ στις δεύτερες θα τον τηρήσει ΜΟΝΟ αν δεν τον πιάσουνε.

Απάντηση
???!!!19/11/201723:30

Θες να με πείσεις τώρα εσύ,ότι αν πεις σε κάποιον που θέλει να χτίσει οτι δε κάνει να χτίσεις εδώ διότι η μορφολογία του εδάφους είναι τέτοια που δεν το επιτρέπει π.χ σε μελλοντικό σεισμό το σπίτι σου θα καταρευσει.Αυτος θα χτίσει???Δεν είναι έτσι φίλε.Εγω δεν έγραψα ότι ο πολίτης δε φερει καμία ευθύνη.Εγραψα ότι φέρει τις ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ.Μην απαλλάσσεις όλους τους άλλους.Τους ειδικούς...

Απάντηση
@???!!!19/11/201722:08

Τί λες αγαπητέ μου;! Τί είναι "ο απλός πολίτης", κανένα παιδάκι που πρέπει να το πάρει η μαμά του από το χεράκι και να του πει να μη το βάζει στην πρίζα; Αρκετά με το λαικισμό! Ο "απλός πολίτης" είναι υπεύθυνο άτομο, αν χτίζεις μέσα στο ρέμα (παρκάρεις παράνομα, λαδώνεις τον πολεοδόμο, κλπ, κλπ, κλπ) κάποια στιγμή θα σε πνίξει το νερό! Τέλος. Δε θέλει και πολύ νιονιό.

Απάντηση
Sofoula19/11/201719:59

Πάντως δεν φταίει ο απλός πολίτης ,ακόμη κι αν έχτισε σε μπαζομένο Ρέμα. Για να χτίσει δόθηκαν άδειες , έγινε έλεγχος κ.Λ.Π..Επίσης δεν φταίει ο μέσος Έλληνας πολίτης για τις πυρκαγιές που κάθε καλοκαίρι κατακαίνε όλη τηνΈλλάδα ,της Αττικής συμπεριλαμβανομένης . Πώς μπορούν να συγκροτηθούν χείμαρροι, ποτάμια ,νερά από ανύπαρκτα δάση ,καραφλά βουνά και τσαπατσουλιά του κάθε τυχάρπαστοι εργολάβου ;

Απάντηση
μακιςςς19/11/201711:20

εγώ δεν άκουσα κανένα να λέει για "υποδεέστερους". προφανώς αναφέρεσαι στο φιλελευθερισμό και στην αξιοκρατία και την αριστεία. Αυτές όμως δεν έχουν ταξικό πρόσημο. Αντιθέτως το όνειρο του φιλελευθερισμού είναι το επίτευγμα του Ωνάση. Από κοριτσάκι με τα σπίρτα, μεγάλη επιστήμονας, ή εφοπλιστης. Οσοι αξίουν και θέλουν να ανέβουν, να μπορούν να το κάνουν ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης. Δεν είναι εύκολο αλλά όπως αποδεικνύουν οι καλές φιλελεύθερες χώρες, είναι εφικτό.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία