Έκαμε η μύγα ...
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Έκαμε η μύγα ...

Για τη Δικαιοσύνη λοιπόν. Ανεξάρτητα και πέρα από τον πρόσφατο ορυμαγδό. Ανεξάρτητα από τις συριζαίικες παρεμβάσεις. Τα ίδια θα έγραφα και με πρωθυπουργούς τον Κυριάκο και τη Φώφη!

Κλείνω τ’ αυτιά μου, ξεσκονίζω το περιστατικό και καταλήγω. Για την υπόθεση της Ηριάννας. Με τα 13 χρόνια φυλάκισής της. Εχουμε και λέμε λοιπόν:

Ενα, γκρίζα η ετυμηγορία των δικαστών με την κρίσιμη φράση «σοβαρές ενδείξεις ενοχής»!
Δύο, το δείγμα DNA αμφισβητήθηκε από τον εμπειρογνώμονα Γιώργο Φιτσιάλο ως ελλιπές και επομένως ως τεκμήριο χωρίς ιδιαίτερο βάρος!

Τρία, ο Κωνσταντίνος, σύντροφος της Ηριάννας, κατηγορούμενος κι αυτός για τρομοκρατία, αθωώθηκε αμετακλήτως εδώ και τρία χρόνια. Ελεύθερος εκείνος, φυλακισμένη εκείνη!
Τέσσερα, η ταυτοποίηση με το δείγμα DNA καθυστέρησε περίπου ενάμιση χρόνο!
Πέντε, η ίδια αν και «εγκλωβισμένη» με περιοριστικούς όρους, δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να διαφύγει στο εξωτερικό και να γλιτώσει από μια πιθανή καταδίκη!
Εξι, κατάφερε, στοχοπροσηλωμένη στις ακαδημαϊκές της σπουδές, να ολοκληρώσει τον κύκλο των μεταπτυχιακών της και να εξασφαλίσει τον τίτλο της υποψήφιας διδάκτορος Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας!
Κλείσιμο

Εφτά, καταλυτική η δήλωσή της ότι «είμαι ενάντια στη βία, σε κάθε μορφή, δεν με εκφράζει σε καμία περίπτωση η ιδεολογία της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”»!
Με απλά λόγια, αμφισβητούμενο το αποτέλεσμα ταυτοποίησης. Υποδειγματική η μετα-τρομοκρατική διαδρομή της. Η συμπεριφορά της εντελώς μέσα στο πλαίσιο του νόμου. Και απερίφραστα κόντρα στην ιδεολογία βίας και τρομοκρατίας.

Αφού λοιπόν το δικαστικό σώμα με τις κατά καιρούς αποφάσεις του αμολάει στους δρόμους πλήθος εγκληματικών στοιχείων. Οι οποίοι στη συνέχεια επιδίδονται σε κλοπές και σε πάσης φύσεως κακουργηματικές πράξεις. Μερικές φορές με θύματα και άφθονο αίμα. Να μην αναφέρω τώρα διάφορα -πρόσφατα- περιστατικά. 

Αφού εκατοντάδες ταραχοποιά στοιχεία καταφέρνουν και εξασφαλίζουν τη σκανδαλώδη (κατά τη γνώμη μου) επιείκεια και ανεκτικότητα πολλών δικαστηρίων. 

Αφού οι κατασταλτικοί μηχανισμοί δεν κινούνται καν εναντίον κουκουλοφόρων που κατακαίουν το κέντρο της πρωτεύουσας και πυρπολούν την ελληνική σημαία.

Αφού σχεδόν ανέπαφο το οργανωμένο, διαρκές έγκλημα, εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, πορνείας, σύστασης συμμορίας αλλά και δολοφονίας αθώων -και μάλιστα παιδιών- στο Μενίδι αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπου καλλιεργείται ινδική κάνναβη!

Αφού, από τις 18 Σεπτεμβρίου 2013 δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η δικαστική διαδικασία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Με βασικούς, κύριους και αποκλειστικούς ενόχους πρωτοκλασάτα μέλη πολιτικού οργανισμού με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Που χαρακτηρίστηκε «εγκληματική οργάνωση». Απ’ όλα τα κόμματα, με πρώτο και καλύτερο τον (τότε) πρωθυπουργό και (τότε) πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Και αφού αρκετοί ευτραφείς, πάνχοντροι φάκελοι περιφέρονται, σουλατσάρουν και ανοιγοκλείνουν σε συρτάρια, αποθήκες και γραφεία. Ανάμεσά τους φερ’ ειπείν εκείνοι της Siemens, αλλά και του Χρηματιστηρίου, των Ολυμπιακών Αγώνων και της Novartis. Φάκελοι τρομερών σκανδάλων που έχουν κοστίσει ωκεανούς χρημάτων σε αυτήν τη Σωρρακώσταινα. Και που έχουν στείλει στα «κάτεργα» της φτωχοποίησης, του καθημερινού τρόμου και της αβυσσαλέας αγωνίας εκατομμύρια αθώους, πάναγνους Ελληνες!

Αφού εξ όλων αυτών των περιστατικών, μεμονωμένων ή συλλογικών, αυθόρμητων ή οργανωμένων, μικρών ή μεγάλων έχουν προκύψει και δολοφονίες και κολοσσιαίες σπατάλες και μίζες επικών διαστάσεων. Ε, να με συγχωρείτε, κύριοι δικαστές. Η Ηριάννα μάς μάρανε; Σαν να λέμε, μπροστά σε όλα αυτά η περίπτωσή της θυμίζει τη γνωστή λαϊκή ρήση «έκαμε η μύγα κ...ο κι έχεσε τον κόσμο όλο»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ