Η σιωπή των αμνών
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Η σιωπή των αμνών

Το χειρότερο λοιπόν. Το πιο εφιαλτικό. Το πιο ακατανίκητο. Το πιο αξεπέραστο.

Τα δανεικά θα πείτε. Είναι κι αυτά. Τα μέτρα θα πείτε. Φυσικά! Το Ασφαλιστικό και το τσουνάμι το φορολογικό. Αυτά κι αν είναι ασήκωτα και ανατριχιαστικά. Ομως από τον λογαριασμό ένα πράγμα ξεχνάμε και είναι το πιο τρομερό!

Η λοβοτομή. Η παραδοχή. Ο συμβιβασμός. Η υποταγή. Η υπακοή. Ο αφοπλισμός. Η παράδοση όλων των όπλων. Ολοι μα όλοι στα τέσσερα, όπως κάθε τετράποδο κάθε εστίας οικογενειακής!

Λοβοτομή στην ψυχολογία. Παραδοχή ότι τίποτα δεν αλλάζει. Συμβιβασμός με κάθε μνημόνιο, με κάθε μέτρο, με κάθε νόμο, με κάθε ευρωπαϊκή προσταγή. Υποταγή λοιπόν σε ό,τι ψηφίσει η Βουλή. Υπακοή γιατί, αλλιώτικα, χρεοκοπία και τριτοκοσμική μη αναστρέψιμη καταστροφή.

Αφοπλισμός κάθε αμυντικού μηχανισμού. Και παράδοση όλων των «όπλων» όλων των φτωχών!

Με απλά λόγια, το δόγμα «Σοκ και δέος» εφαρμόστηκε, καθιερώθηκε και δοξάστηκε στο πειραματόζωο το ελληνικό. Με τάχα μου αριστερό κυβερνητικό κόμμα. Με τάχα μου αριστερό πρωθυπουργό. Με τάχα μου αριστερή πολιτική. Με τάχα μου αριστερή και φιλολαϊκή στρατηγική. Ετσι εξηγείται το γεγονός ότι μια Ευρώπη εντελώς άκαμπτη, νεοφιλελεύθερη και κερδοσκοπική θωπεύει το γνωστό «αριστερό παιδί»!
Κλείσιμο

Γιατί ο Τσίπρας ήταν το τελευταίο καταφύγιο κάθε λαϊκής πλάνης και κάθε φρούδης νεοελληνικής ελπίδας. Γιατί ο Τσίπρας ήταν που διακήρυσσε το «αριστερό ηθικό πλεονέκτημα».

Γιατί ο Τσίπρας ήταν εκείνος που «έσκιζε» τα μνημόνια. Γιατί ο Τσίπρας ήταν εκείνος που έταζε λαγούς με πετραχήλια. Γιατί ο Τσίπρας με τις εξαγγελίες του παραπλάνησε και εκτροχίασε τη μαζική λαϊκή σκέψη μακριά από την πραγματικότητα. Και γιατί ο Τσίπρας ήταν και είναι εκείνος που θα όρθωνε ανάστημα και θα οικοδομούσε οχυρό λαϊκής αξιοπρέπειας, εθνικής κυριαρχίας και εξόδου από το μαρτύριο των τροϊκανών!

Και αφού πρώτα η μαζική ψυχολογία τονώθηκε. Και αφού ύστερα οι αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε αλλεπάλληλες ήττες. Και αφού, τέλος, ο «αριστερός» Τσίπρας υπογράφει όσα κανείς άλλος δεξιός και συστημικός δεν είχε τολμήσει ούτε καν να τα διαβάσει. Ε, τότε από τον πλασματικό θρίαμβο καταλήξαμε στην πανωλεθρία!

Το αποτέλεσμα αποτυπωμένο στον ανοχύρωτο, εσωτερικό κόσμο κάθε αμνού. Αφού, σου λέει, ούτε ο «αριστερός»,  «αδιάλλακτος», «ανυστερόβουλος» Τσίπρας δεν μπορεί, τότε κανείς δεν θα μπορέσει και καμία δύναμη δεν θα κατορθώσει τους δανειστές να κλονίσει και την Ψωροκώσταινα από τον γκρεμό να μετακινήσει!

Επομένως, χαμένοι από χέρι. Επομένως, ούτε ο Χριστός δεν μας σώζει. Επομένως, τα εκατομμύρια των αμνών στριμωγμένα στη στρούγκα των εφιαλτικών αναστεναγμών. Η σιωπή των αμνών που χωρίς ή με ελάχιστη αντίσταση έχουν παραδοθεί στο σφαγείο ελπίδων και προοπτικών!

Αυτή είναι η ύψιστη, η πρωτοφανής, η μοναδική, η πιο πολύτιμη υπηρεσία της «Αριστεράς» προς την Ευρωζώνη των καρχαριών. Μπροστά σε αυτή κάθε αντιλαϊκό μέτρο του Σαμαρά μοιάζει με χάδι τρυφερό!

Και όπως ο Ιησούς καρφωμένος στον σταυρό, έτσι και κάθε απλός, σιωπηλός αμνός. Με μια διαφορά. Οχι μόνο μία μέρα αλλά επί σειρά έξι ετών. Πάνω κι αυτός στον δικό του Γολγοθά στρέφει το κεφάλι του προς τον ουρανό και λέει: «Ηλί, Ηλί, λαμά σαβαχθανί». Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;

Καλό Πάσχα. Καλή Ανάσταση. Καλό κατσικάκι τρυφερό. Καλά κοψίδια. Καλό κρασί. Καλή χώνεψη. Και όταν με το καλό επιστρέψουμε, ε, τότε πάλι στην κόλαση θα ανταμώσουμε για να στροβιλιστούμε στον γνωστό «χορό»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ