«Πόθοι κάτω από τις λεύκες» στο Εθνικό Θέατρο

«Πόθοι κάτω από τις λεύκες» στο Εθνικό Θέατρο

«Πόθοι κάτω από τις λεύκες» στο Εθνικό Θέατρο
Ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του κορυφαίου δραματουργού Ευγένιου Ο' Νιλ ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα. Το «Πόθοι κάτω από τις λεύκες» είναι ένα ισχυρό και συγχρόνως παράδοξο ερωτικό τρίγωνο. Ο δεσποτικός πατέρας, η τρίτη σύζυγός του και ο μικρότερος γιος του από το δεύτερο γάμο συμβιώνουν υποχρεωτικά στη φάρμα του πρώτου, με δραματικές συνέπειες για όλους. 
 
Συναισθηματικά και οικογενειακά αδιέξοδα ως συνέπεια της παθολογίας του αμερικανικού ονείρου και της ζωτικής ανάγκης για ιδιοκτησία και κυριαρχία, αναδεικνύονται στο έργο του Ο' Νηλ, ενός συγγραφέα που γνωρίζει τις δαιδαλώδεις διαδρομές της ανθρώπινης ψυχής. Αν και δεν ανεβαίνει συχνά στην ελληνική σκηνή, το έργο είναι ένα κορυφαίο δείγμα του αμερικανικού ρεαλισμού, με αναφορές σε ελληνικά μυθολογικά πρότυπα, τα οποία εμπνέουν τον σπουδαίο δημιουργό, πρωτοπόρο του αμερικανικού ρεαλισμού στο θέατρο.
 
Πληροφορίες: Πρώτη παράσταση στις 19 Ιανουαρίου, τελευταία στις 09 Απριλίου 2017. Στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (Κτήριο Τσίλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24), τηλ. 210 5288170-1.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης