Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός σκηνοθετεί τον «Δον Ζουαν» του Μολιέρου

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός σκηνοθετεί τον «Δον Ζουαν» του Μολιέρου

Το αριστούργημα του κλασικού ρεπερτορίου, ανεβαίνει σε μια σύγχρονη εκδοχή από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, ενσωματώνοντας γύρω από τον πυρήνα του και θραύσματα από άλλους Δον Ζουάν της παγκόσμιας λογοτεχνίας και ακροβατώντας στα σύνορα δύο γλωσσών: του κινηματογράφου και του θεάτρου

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός σκηνοθετεί τον «Δον Ζουαν» του Μολιέρου
Ο Δον Ζουάν του Μολιέρου, αυτό το αριστούργημα του κλασικού ρεπερτορίου, ανεβαίνει σε μια σύγχρονη εκδοχή από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, ενσωματώνοντας γύρω από τον πυρήνα του και θραύσματα από άλλους Δον Ζουάν της παγκόσμιας λογοτεχνίας και ακροβατώντας στα σύνορα δύο γλωσσών: του κινηματογράφου και του θεάτρου.

Δον Ζουάν, αυτός ο αιώνιος καρδιοκατακτητής, που ζει μέσα από τα πάθη του, που είναι σε μια διαρκή κίνηση, που αδημονεί να γευτεί τις χαρές της ζωής, ο σκεπτικιστής που δεν αρνείται να διαπραγματευτεί με το μεταφυσικό προκαλεί τη συντηρητική κοινωνία της κάθε εποχής,αμφισβητώντας κανόνες, αναδεικνύοντας την υποκρισία, παραβιάζοντας κοινωνικά ταμπού.

Με την αξεπέραστη γοητεία του, την πρωταρχική αίσθηση ελευθερίας που τον διαποτίζει και το οξύ πνεύμα του εκθέτει τους εχθρούς του και τον εαυτό του. Ένας ήρωας-μύθος και ένα έργο-αίνιγμα που θίγει μεγάλα ερωτήματα της ανθρώπινης φύσης: την επιθυμία, τον φόβο, την ελευθερία. «Ένα πρόσωπο-σημείο μέσα στον χάρτη του ανθρώπινου πόθου, του ανθρώπινου φόβου, τόσο πραγματικό όσο ένα μετείκασμα, τόσο φαντασιακό όσο ένα ποίημα» σημειώνει ο Μαρμαρινός. «Μια πλασματική, ψεύτικη επανάσταση του ανθρώπου απέναντι σε ό,τι υποδύεται σταθερότητα, γεμάτη θύματα πραγματικά και φανταστικά».

Κλείσιμο
Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός σκηνοθετεί έναν μύθο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Παίζουν οι Χάρης Φραγκούλης (Δον Ζουάν), Γιάννος Περλέγκας (Σγαναρέλο), Έλενα Μαυρίδου (Ελβίρα).
 
Πληροφορίες: Στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, από 25 Ιανουαρίου έως 12 Φεβρουαρίου 2017 στις 20:30. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, λεωφόρος Συγγρού 107, τηλ. 210 9005800. Εισιτήρια στο https://tickets.sgt.gr.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης