6ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

6ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Για πρώτη φορά, τρεις σπουδαίοι πιανίστες, οι Έλληνες Γιώργος Κοντραφούρης και Νίκος Αναδολής με τον Φινλανδό Aki Rissanen,θα βρεθούν μαζί στη σκηνή για ένα μοναδικό ρεσιτάλ αυτοσχεδιασμού. 

6ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Το φετινό Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ μουσικής φιλοδοξεί να είναι ένα από τα πιο σημαντικά, αφού επιχειρεί (με τη συνεργασία των μουσικών που συμμετέχουν) πρωτότυπους και ευφάνταστους συνδυασμούς με στόχο τη δημιουργία πρωτογενών έργων και σχημάτων.
 
Για πρώτη φορά, τρεις σπουδαίοι πιανίστες θα βρεθούν μαζί στη σκηνή για ένα μοναδικό ρεσιτάλ αυτοσχεδιασμού. Πρόκειται για ένα μουσικό γεγονός το οποίο προκύπτει ζωντανά από τη συνομιλία τριών πιανιστών, κορυφαίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, στη σκηνή θα συμπράξουν οι Έλληνες Γιώργος Κοντραφούρης και Νίκος Αναδολής με τον Φινλανδό Aki Rissanen.
 
Επίσης για πρώτη φορά, οι «Βερολινέζοι» GRIX (Φλώρος Φλωρίδης, Αντώνης Ανισέγκος και Γιώργος Δημητριάδης), που διερευνούν με δημιουργική εμμονή τα όρια του σύγχρονου μουσικού αυτοσχεδιασμού, θα συμπράξουν με την εξαιρετική βοκαλίστρια Λουκία Παλαιολόγου που λατρεύει να πειραματίζεται σε νέους ηχητικούς δρόμους.
 
Κλείσιμο
Τη διοργάνωση θα κλείσει το διεθνές τρίο του Σπύρου Μάνεση, καταθέτοντας το δικό του δημιουργικό στίγμα. Το σχήμα διατηρεί δικαίως μια θέση στη σύγχρονη ευρωπαϊκή σκηνή, χάρη στην αποθέωση της μελωδικότητας, της δεξιοτεχνίας και τις συνθετικής ικανότητας που χαρακτηρίζει το συνολικό άκουσμα του Μάνεση και των μουσικών συνοδοιπόρων του.
συντελεστές. 
 
Πρόγραμμα: Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, Γιώργος Κοντραφούρης: πιάνο
Νίκος Αναδολής: πιάνο, Aki Rissanen: πιάνο. Σάββατο 3 Δεκεμβρίου: GRIX feat. Λουκία Παλαιολόγου (Φλώρος Φλωρίδης: reeds, πνευστά, Αντώνης Ανισέγκος: πιάνο, Γιώργος Δημητριάδης: τύμπανα, Λουκία Παλαιολόγου: φωνή). Κυριακή 4 Δεκεμβρίου: Spyros Manesis Trio (Σπύρος Μάνεσης: πιάνο, συνθέσεις, Joao Hasselberg: κοντραμπάσο, Kaspars Kurdeko: ντραμς). Το Drambuie θα είναι στη Στέγη και θα προσφέρει μοναδικά cocktails από τις 20:00. Στη Μικρή Σκηνή, ώρα έναρξης 21:00.
 
Πληροφορίες: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, λεωφόρος Συγγρού 107, τηλ. 210 9005800. Εισιτήρια στο https://tickets.sgt.gr.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης