Οι ιστορίες του Μοβ πρίγκιπα

Οι ιστορίες του Μοβ πρίγκιπα

Μουσική ιδιοφυΐα, πρωτοπόρος και προκλητικός. Όρισε τα 90s με την αισθητική του, έβαλε την υπογραφή του σε μερικά τραγούδια-ορόσημο της παγκόσμιας ποπ και εντελώς άδοξα, πρόωρα και μυστηριωδώς, άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι ιστορίες του Μοβ πρίγκιπα
Το μοβ είναι το χρώμα του Prince. Και του πένθους. Και στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του τα παγκόσμια social media γέμισαν μοβ σχόλια. Από το New Yorker, που στο εξώφυλλό του θα έχει μοβ σταγόνες, μέχρι τη φωτογραφία στο λογαριασμό της NASA που απεικονίζει ένα μοβ νεφέλωμα.

Πέρα από τα ρεπορτάζ γύρω από τον απροσδόκητο χαμό του, η ζωή του Prince παραμένει ένα διαρκές μυστήριο, που ακροβατεί ανάμεσα στο μύθο και την αλήθεια, το show και την τέχνη, την εμπορικότητα και την ιδιοφυΐα. Και να μερικές τρελές ιστορίες του…

Ο πριγκιπικός χαμός
Ο Prince παντρεύτηκε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, το 1996, τη χορεύτριά του Mayte Garcia. Εκείνος ήταν τότε 37 και εκείνη 22. Η πριγκιπική σύζυγος έμεινε σχεδόν αμέσως έγκυος και έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι, τον Boy Gregory. Όμως, μια εβδομάδα αργότερα το νεογνό κατέληξε, αφού έπασχε από τo σπάνιο σύνδρομο Pfeiffer (εμφανίζεται 1/100.000 γεννήσεις). Το σύνδρομο Pfeiffer είναι μία σπάνια γενετική διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από πρώιμη συνοστέωση οστών του κρανίου και επηρεάζει την περαιτέρω οστική του ανάπτυξη και το σχήμα του προσώπου και της κεφαλής.

Ο Prince δεν είχε κάνει καμία ανακοίνωση, ούτε για τη γέννηση ούτε και για το θάνατο του γιου του. Δεν ήθελε καν να γνωρίζει κανείς το φύλο ή το όνομα του παιδιού του. Η είδηση του θανάτου διέρρευσε όταν οι δύο αδελφές, Arlene και Erlene Mojica, που εργάζονταν στην έπαυλη του ποπ σταρ στη Mινεσότα έδωσαν πληροφορίες σε δημοσιογράφους. Εκείνος, εξοργισμένος, τις απέλυσε και τους έκανε μήνυση. Παραδόξως, μερικές ημέρες μετά το θάνατο, το ζευγάρι εμφανίστηκε στο show της Oprah, υποκρινόμενο πως το παιδί τους ήταν ακόμη ζωντανό. Ξενάγησαν τη γνωστή παρουσιάστρια στο σπίτι τους, και μάλιστα της έδειξαν και το παιδικό playroom, χωρίς να πουν τίποτε για το θάνατό του. Όταν η Oprah τους ρώτησε για την οικογένειά τους, εκείνος απάντησε πως «ξεκινάμε την οικογένειά μας και πρόκειται να έχουμε πολλά παιδιά. Είναι μακρύς ο δρόμος όπου θα προχωρήσουμε». Χρόνια αργότερα, η Mayte θέλησε να δικαιολογήσει αυτή την περίεργη αντιμετώπιση λέγοντας στην εφημερίδα Mirror: «Έπρεπε να δείξουμε στον κόσμο πως ήμασταν δυνατοί, πως είχαμε πίστη και πως θα προσπαθούσαμε ξανά», ενώ προσθέτει πως απλά δεν μπορούσαν να διαχειριστούν το χαμό του γιου τους. Λίγους μήνες αργότερα η Mayte μένει ξανά έγκυος και αποβάλει. Το ζευγάρι μοιάζει να αποδέχτηκε την κοινή σκληρή του μοίρα και το 2000 χώρισαν.
Κλείσιμο

«Θα ήθελα να σας μιλήσω για τον Θεό»
Δύο χρόνια συζητήσεων χρειάστηκαν για να καταφέρει ο Larry Graham, πρώην μπασίστας, να τον πείσει να γίνει μάρτυρας του Ιεχωβά. Ο Prince παρακολουθούσε τακτικά τις συναντήσεις και, όπως οι άλλοι ομόθρησκοί του, πήγαινε από πόρτα σε πόρτα για το γνωστό προσηλυτισμό. Φαντάσου να σου χτυπάει την πόρτα ο Prince και να σου λέει: «Θέλω δύο λεπτά να σου μιλήσω για τον Θεό» κρατώντας εκείνα τα δύο περιοδικά, το Σκοπιά και το Ξύπνα. «Μερικές φορές οι άνθρωποι (που άνοιγαν την πόρτα) ήταν έκπληκτοι, αλλά οι πιο πολλοί ήταν ψύχραιμοι» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο New Yorkerτο 2008.

Παρακολουθώντας μπάσκετ… παντού!

Ο Prince ήταν φανατικός οπαδός του μπάσκετ ‒ προφανώς και του Michael Jordan. Σε ένα προφίλ που του έκανε το περιοδικό Notorius υπάρχει ένα απόσπασμα που αναφέρεται σε κάτι που ιδιοφυώς έκανε στη διάρκεια μιας συναυλίας του στο Μόντρεαλ του Καναδά. Είχε ζητήσει να στηθεί ένα μόνιτορ στη σκηνή, σε τέτοια γωνία που δεν θα το έβλεπε το κοινό. Κάθε φορά που έκανε σόλο με την κιθάρα του πήγαινε μπροστά στο μόνιτορ για να παρακολουθεί τους Chicago Bulls, τους οποίους ο Air Mike οδηγούσε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παράλληλα, είχε βάλει μια βοηθό του να κρατά καρτέλες με το σκορ του αγώνα. Φυσικά, κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτε. Η δεξιοτεχνία του έκανε τα πάντα να φαίνονται εύκολα.

Ψάχνοντας κορίτσι με… διαφήμιση

Τον Δεκέμβριο του 1993 μία φωτογραφία του Prince, συνοδευόμενη από το παρακάτω κείμενο, βρισκόταν στα πιο γνωστά περιοδικά παγκοσμίως: «Εκλεκτός εργένης ψάχνει το πιο όμορφο κορίτσι του κόσμου, για να περάσουν μαζί τις χριστουγεννιάτικες διακοπές». Καλούσε μάλιστα τις ενδιαφερόμενες (άνω των 18) να στείλουν βίντεο ή φωτογραφίες. Η διαφημιστική αυτή καμπάνια ξάφνιασε πολλούς. Εντέλει αποδείχτηκε πως ήταν μέρος ενός ευρύτερου promotion για το τραγούδι «The most beautiful girl in the world». Από τις 50.000 γυναίκες που δήλωσαν συμμετοχή επιλέχτηκαν επτά, που παρουσιάστηκαν σε ένα βίντεο, όταν το τραγούδι κυκλοφόρησε. Η ομορφιά τους οριζόταν όχι από την εμφάνιση, αλλά από την προσωπικότητα και τα όνειρα που είχε η κάθε «διαγωνιζόμενη».

Batman
Το 1989 o Prince καλείται να γράψει το soundtrack του Batman. Στο δίσκο υπήρχε ένα τραγούδι, το «Scandalous!», πάνω στο οποίο θέλησε να ηχογραφήσει τρία επιπλέον «μουσικά μέρη». Έτσι, στο maxisingle που κυκλοφορεί αργότερα, με τίτλο The Scandalous Sex Suite, την ποπ και τζάζι μουσική διάθεση του Prince «ντύνουν» τα βογγητά και οι στεναγμοί της Kim Basinger. Όχι, η εκρηκτική ηθοποιός δεν θρηνούσε για κάτι. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, οι δυο τους πέρασαν κάποιες νύχτες μαζί. Μερικές από αυτές ήταν και στο στούντιο ηχογράφησης. Μάλιστα, θεωρείται πως τα βογγητά της εκρηκτικής ηθοποιού δεν ήταν αποτέλεσμα των υποκριτικών της ικανοτήτων, αλλά η αυθεντική ηχογράφηση των ερωτικών τους περιπτύξεων.



Το κομμωτήριο
Στην έπαυλή του, εκτός όλων των άλλων πριγκιπικών απολαύσεων, ο Prince διατηρούσε το προσωπικό του κομμωτήριο. Και όχι, ούτε καν οι σύζυγοι ή οι ερωμένες του μπορούσαν να το επισκεφτούν. «Εγώ πήγαινα σε κομμωτήριο στην πόλη, εάν ήθελα να φτιάξω τα μαλλιά μου» έχει δηλώσει η Mayte Garcia, πρώην σύζυγός του, στην Daily Mail και συμπλήρωνε: «Το κομμωτήριο δεν ήταν για μένα, ήταν για το σύζυγό μου. O Prince ήθελε το χώρο του».

«Απαγορεύονται οι ηχογραφήσεις»

Μία ακόμη παράξενη εμμονή του Prince είχε να κάνει με τις ηχογραφήσεις, και συγκεκριμένα με τις ηχογραφήσεις των συνεντεύξεων. Δεν επέτρεπε στους δημοσιογράφους να χρησιμοποιούν το κλασικό δημοσιογραφικό μαγνητοφωνάκι. «Μερικοί στο παρελθόν είχαν γράψει τη φωνή μου και στη συνέχεια πούλησαν το υλικό» είχε δηλώσει στο Billboard. Και αν η εξήγηση που έδωσε μοιάζει να τον δικαιολογεί, τότε η απαίτηση να μην κρατούν καν σημειώσεις οι δημοσιογράφοι κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων μοιάζει σαδιστική για τους συναδέλφους. «Αυτό θα ήταν απλά σαν να γράφουν» δικαιολογείται.

Οι διάσημες γυναίκες στη ζωή του
Kim Basinger

Με την ηθοποιό είχε μια σύντομη σχέση το 1989, όταν εκείνη ήταν στα γυρίσματα του Batman. Μαζί ηχογράφησαν το The Scandalous Sex Suite. Η φήμη πως τα βογγητά της είναι αυθεντικά δεν διαψεύστηκε ποτέ.



Madonna

Με τη Madonna υπήρξαν ζευγάρι για πολύ μικρό διάστημα το 1985, την εποχή δηλαδή που έκαναν ντουέτο το «Love song». Σύμφωνα με τις φήμες, εκείνη τον χώρισε αφού γνώρισε τον Sean Peen, τον οποίο και παντρεύτηκε λίγο αργότερα.




Carmen Electra

Δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε ακριβώς ο Prince και η Carmen Electra είχαν σχέση. Πιστεύεται πως ήταν στις αρχές των 90s. Και ήταν ο Πρίγκιπας που συμβούλευσε τη νεαρή ηθοποιό να αλλάξει το όνομά της ‒ στην πραγματικότητα ονομάζεται Tara Leigha Patrick. «Μου είπε “δεν είσαι η Tara, είσαι η Carmen” και του είπα “Ok, μπορώ να το κάνω αυτό”» αποκάλυψε εκείνη χρόνια αργότερα.



Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης