Κατερίνα Κουλουμπούρου: Το κόσμημα είναι οικογενειακή της υπόθεση

Κατερίνα Κουλουμπούρου: Το κόσμημα είναι οικογενειακή της υπόθεση

Παθιασμένη με τα λευκά και μαύρα μαργαριτάρια, τα μπλε και ροζ ζαφείρια, τα βαθυπράσινα σμαράγδια, τα μπριγιάν και τον χρυσό, η Κατερίνα Κουλουμπούρου, η creative director της KK Jewelry Lab, μας ξεναγεί στο νέο εργαστήριο-κοσμηματοπωλείο της οικογενειακής της επιχείρησης στον Βύρωνα   

Κατερίνα Κουλουμπούρου: Το κόσμημα είναι οικογενειακή της υπόθεση
Σε ένα γκρι κτίριο στη γωνία Φορμίωνος 218 και Αδάνων 8 φιλοξενείται η σειρά κοσμημάτων που έχει σχεδιάσει η Κατερίνα Κουλουμπούρου, η νέα γενιά της ομώνυμης οικογένειας και creative director της KK Jewelry Lab. Στο ίδιο μέρος στεγαζόταν κάποτε το πατρικό της σπίτι. Eκεί είχε τις πρώτες της αναμνήσεις και έβλεπε με θαυμασμό -όταν πια ο χώρος είχε μετατραπεί σε εργαστήριο- τους τεχνίτες να φτιάχνουν μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα. «Στο σημείο που βρίσκεται η βιτρίνα με τα κοσμήματα ήταν το εργαστήριο της οικογενειακής μας επιχείρησης και θυμάμαι που ήταν πάντα γεμάτο από κόσμο και τεχνίτες. Είχε μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα», διηγείται η ίδια, ξεναγώντας μας στο εργαστήρι-showroom της εταιρείας που εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες.



Πίσω από τη βιτρίνα, τα φινετσάτα δαχτυλίδια, τα βραχιόλια, τα μενταγιόν και τα σκουλαρίκια που έχει σχεδιάσει η Κατερίνα Κουλουμπούρου φαντάζουν σαν μικρά έργα τέχνης, κομμάτια μιας έκθεσης που συνδυάζει την πολυτέλεια με την καλαισθησία. Με σπουδές στο Gemological Institute of America (GIA) και εμπειρία στην πώληση διαμαντιών στο χρηματιστήριο διαμαντιών στην Αμβέρσα του Βελγίου, η Κατερίνα Κουλουμπούρου στη νέα της κολεξιόν παίζει με τα γεωμετρικά σχήματα, τις πολύτιμες πέτρες και τα μέταλλα. Με τη νέα της σειρά συστήνει εκ νέου, θα έλεγε κανείς, τα κοσμήματα της οικογενειακής επιχείρησης ΚΚ Jewelry Lab, η οποία ήδη μετρά 35 χρόνια στον χώρο της υψηλής κοσμηματοποιίας.

Κλείσιμο


 «Είμαι πολύ απλή στην καθημερινότητά μου, ήσυχη στη ζωή μου και στο ντύσιμό μου και θέλω να φοράω κοσμήματα που μπορώ να υποστηρίξω. Τα δύσκολα και βαριά κοσμήματα δεν είναι για μένα. Ετσι, λοιπόν, δοκίμασα να σχεδιάσω κοσμήματα για γυναίκες σαν και εμένα που ντύνονται απλά και δεν θέλουν να φορτώνονται. Η νέα σειρά είναι απλή και λιτή, με ξεκάθαρες γραμμές και νομίζω ότι βγήκε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα», λέει στο «thema people».

Γοητεύεται από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, τη φύση και τα υφάσματα, έχει αδυναμία στις πέτρες, ενώ δηλώνει ότι μπορεί να εμπνευστεί ένα κόσμημα από ένα τυχαίο ερέθισμα. «Σχεδίασα ένα ζευγάρι σκουλαρίκια βλέποντας ένα σεντόνι του παιδιού μου», λέει η Κατερίνα Κουλουμπούρου, που πρόσφατα έγινε για δεύτερη φορά μαμά.



 Πόσο εύκολο είναι να κάνει ελκυστικό ένα κόσμημα σε χαλεπούς οικονομικούς καιρούς; «Δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί ο χρυσός και οι πέτρες είναι ακριβά υλικά και μέσα στη γενικότερη οικονομική δυσπραγία οι περισσότεροι έχουν πιο επιτακτικές προτεραιότητες. Από την άλλη, μου αρέσει ο κόσμος να φοράει ποιοτικά κοσμήματα από χρυσό και κάτι τέτοιο είναι εφικτό, αφού δεν είναι απαραίτητο να δαπανήσει κανείς μια περιουσία. Οπως θα δείτε, τα κοσμήματά μου έχουν λεπτές γραμμές, οπότε χρησιμοποιούμε λιγότερο μέταλλο, κατεβάζοντας έτσι και το κόστος», λέει η σχεδιάστρια.

Παρακολουθεί τις τάσεις της μόδας που θέλουν υλικά όπως το ξύλο, το δέρμα ή τα υφάσματα να εισβάλλουν δυναμικά στην τέχνη της κοσμηματοποιίας, αλλά προς το παρόν η Κατερίνα Κουλουμπούρου δεν αλλάζει με τίποτα τις πολύτιμες πέτρες, τα μπριγιάν και το μέταλλo. Οσο για το αγαπημένο της υλικό, «ο λευκόχρυσος με το μαύρο πλατίνωμα γιατί είναι πιο ροκ!» απαντά χαμογελώντας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης