Μάνος Σαρρής: Φρέσκος, διεθνής και βραβευμένος

Μάνος Σαρρής: Φρέσκος, διεθνής και βραβευμένος

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Μάνος Σαρρής ανακηρύχθηκε Fresh Face για το 2014 σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μοντέλων που έγινε 
στην Ισπανία. Ο ωραίος Ελληνας κέρδισε επειδή ήταν απλώς ο εαυτός του - και όχι το πρόσωπο της Diesel ή του Zegna   

Μάνος Σαρρής: Φρέσκος, διεθνής και βραβευμένος
Το τι σημαίνει η λέξη «μόχθος» ο Μάνος Σαρρής είχε την ευκαιρία να το μάθει από πολύ μικρός. Ο πατέρας του εργάζεται ως οδηγός φορτηγού, η μητέρα του είναι νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ ο ίδιος έχει δοκιμαστεί σε πολλές και διάφορες εργασίες: μπάρμαν, σερβιτόρος, ακόμα και πατωματζής. 

Με τον χώρο της μόδας ασχολήθηκε εντελώς τυχαία. Οπως διηγείται ο ίδιος, «ένας άγνωστος σε εμένα άντρας, μοντέλο, ο οποίος σύχναζε και αυτός στο ίδιο γυμναστήριο όπου πήγαινα κι εγώ, μου πρότεινε να επικοινωνήσω με το πρακτορείο VN Models. Η ιδέα του ήταν να δοκιμάσω μια νέα επαγγελματική προοπτική, να κάνω ένα καινούριο ξεκίνημα. Πολύ σύντομα μπήκα στον χώρο και έκανα τις πρώτες μου φωτογραφήσεις. Τελικά, όχι μόνο έκανα ραντεβού με το VN Models, αλλά εξακολουθώ να ανήκω σε αυτό έως σήμερα».

Εκτός από διεθνώς περιζήτητο μοντέλο, πλέον, ο Μάνος Σαρρής έχει άλλη μία, εντελώς άσχετη με το μόντελινγκ, ενασχόληση: καλλιεργεί ένα κτήμα που έχει αγοράσει στο Λαγονήσι, ενώ διαπρέπει στις πασαρέλες της Ευρώπης. Εχει πρωταγωνιστήσει στην καμπάνια της πασίγνωστης εταιρείας τζιν και νεανικών ενδυμάτων Diesel, έχει φωτογραφηθεί για τα σημαντικότερα περιοδικά ανδρικής μόδας και έχει περάσει από καστ για τους επόμενους δειγματισμούς οίκων, όπως ο Ermenegildo Zegna και ο Emilio Pucci. 

«Σε κάθε συμβόλαιό μου με ξένη εταιρεία νιώθω ότι εκπροσωπείται η ελληνική μόδα», εξομολογείται ο Μάνος, τονίζοντας επίσης ότι «κάθε πολυδιαφημισμένη δουλειά, κάθε φωτογράφηση η οποία συνοδεύεται από ένα ελληνικό επώνυμο, είναι διαφήμιση για τον τόπο μας. Η ελληνική κατατομή προσώπου και το σωματικό σφρίγος συγκινούν τη διεθνή κοινότητα από αρχαιοτάτων χρόνων».

Κλείσιμο
Θριαμβευτής  στην Ισπανία

Στον πρόσφατο διαγωνισμό Fresh Faces 2014, τον οποίο διοργάνωσε το δημοφιλές site μόδας modelmanag-ement.com, ο Μάνος Σαρρής βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας, κατακτώντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε μοντέλα απ’ όλο τον κόσμο. «Πήγα χωρίς ουσιαστικά να έχω άγχος, θέλοντας απλώς να απολαύσω την εμπειρία. Ημουν χαλαρός και άνετος κι αυτό έπαιξε σίγουρα τον ρόλο του. Ευχαριστήθηκα τις ολιγοήμερες διακοπές στην Ισπανία, κάνοντας βόλτες, shopping και σωστές επαφές με κόσμο ο οποίος σχετίζεται με τη δουλειά μου. Το σημαντικότερο, βέβαια, ήταν ότι ανάμεσα σε καταξιωμένα μοντέλα από 30 χώρες κατάφερα να αναδειχθώ εγώ νικητής».

Το τρόπαιο συνοδεύεται από φωτογραφήσεις σε γνωστά περιοδικά και από συμβόλαια συνεργασίας με ισπανικούς οίκους μόδας. «Μια πόρτα για καριέρα στην Ευρώπη μόλις άνοιξε και είμαι αποφασισμένος να μην αφήσω την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Γαλλία και Ιταλία έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον, γι’ αυτό και ετοιμάζω τις βαλίτσες μου».
Για τον γοητευτικό Μάνο κανένα όνειρο δεν είναι απραγματοποίητο - αρκεί κάποιος να το πιστέψει πραγματικά. «Τα όνειρα είναι για τους τολμηρούς», λέει κλείνοντας με νόημα το μάτι και καταλήγει: «Ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας στην πραγματοποίησή τους είναι ο ίδιος μας ο εαυτός».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης