Η Μιμή ανεβάζει τη Νατάσα στη σκηνή

Η Μιμή ανεβάζει τη Νατάσα στη σκηνή

Σαράντα κορυφαίοι Ελληνες ηθοποιοί συναντιούνται σε μια παράσταση-υπερπαραγωγή -το budget της οποίας ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ- την ίδια στιγμή που η Μιμή Ντενίση ανεβάζει τη Νατάσα Θεοδωρίδου στο θεατρικό σανίδι. Το «thema people» εξασφάλισε και παρουσιάζει την πιο φιλόδοξη θεατρική παραγωγή του χειμώνα

Η Μιμή ανεβάζει τη Νατάσα στη σκηνή
Πρόκειται για μία από τις πιο φιλόδοξες παραγωγές που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με ολόκληρη την αφρόκρεμα του ελληνικού σταρ σίστεμ να απαρτίζει την dream team μιας θεατρικής παράστασης που αποτελεί ήδη θέμα συζήτησης τόσο λόγω των ονομάτων της όσο και εξαιτίας του αστρονομικού budget της, που αναμένεται να αγγίξει -ίσως και να ξεπεράσει- το 1 εκατ. ευρώ.

Η εν λόγω παράσταση, με τον τίτλο «Σμύρνη μου, αγαπημένη», φέρει την υπογραφή και τη σκηνοθετική ματιά της Μιμής Ντενίση και είναι μια παραγωγή του θεάτρου του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στο οποίο πρόκειται να ανέβει τον ερχόμενο χειμώνα. «Την αφορμή στη Μιμή Ντενίση έδωσε η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη η οποία, λέγοντάς της την ιστορία των γονιών της που έφυγαν από τη Σμύρνη, προσέφερε στη γνωστή ηθοποιό ένα κίνητρο για να μελετήσει το θέμα», λένε άτομα από το περιβάλλον της Ελληνίδας ηθοποιού και συνεχίζουν: «Ηταν η εποχή όπου η Μιμή είχε σπάσει το πόδι της και βρισκόταν καθηλωμένη στο κρεβάτι, όταν η φίλη της και βραβευμένη με Οσκαρ Ολυμπία την προέτρεψε να γράψει το εν λόγω έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε μετά από τριετή έρευνα και μελέτη της Μιμής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».



Κλείσιμο
Ο μαέστρος της Εστουδιαντίνας, Ανδρέας Κατσιγιάννης με τη Μιμή Ντενίση και τη Νατάσα Θεοδωρίδου

Η ιστορία του θεατρικού, που αναμένεται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη θεατρική παραγωγή του χειμώνα, αφορά στη ζωή, στους έρωτες και στην καθημερινότητα μιας οικογένειας της Σμύρνης, η οποία βίωσε τις καλές εποχές της μοναδικής αυτής πόλης. «Πρόκειται για ένα ευχάριστο έργο όπου τα ιστορικά στοιχεία περνούν με χαλαρό τρόπο ώστε να μη γίνεται βαρύ στον θεατή», λένε οι γνωρίζοντες και συμπληρώνουν: «Γίνεται κυρίως αναφορά στην ωραία εποχή της Σμύρνης, από το 1914 μέχρι την Καταστροφή και την προσφυγιά. Τα συναισθήματα περνούν μέσα από την κοινωνική πραγματικότητα της εποχής και δένονται με αριστοτεχνικό τρόπο σε ένα θεατρικό υψηλών αξιώσεων που δεν αποκλείεται να καταλήξει αργότερα σε θέατρα σημαντικών μεγαλουπόλεων του κόσμου, όπως αυτά της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου».

Το καστ και η Νατάσα-έκπληξη

Μουσικές, γεύσεις, ήθη, έθιμα και η κουλτούρα της Σμύρνης μυούν τον θεατή σε μια εποχή γεμάτη ρομαντισμό. Και μόνο το καστ προκαλεί έκπληξη. Η Μιμή Ντενίση είναι η αριστοκράτισσα Σμυρνιά Φιλιώ η οποία εξιστορεί την ιστορία της. Ο Κώστας Βουτσάς είναι ο πατέρας της, ο Δημήτρης Μακαλιάς ο γιος της και ο Τάσος Νούσιας ένας Τούρκος που έχει μεγαλώσει μέσα στο σπίτι της και έχει πατέρα τον Μιχάλη Μητρούση. Ο Κρατερός Κατσούλης είναι ο γαμπρός της Σμυρνιάς, η Χριστίνα Αλεξανιάν μια Αρμένισσα που επέζησε από τη γενοκτονία και η Κατερίνα Γερονικολού η νεαρή που αγαπά τον γιο της Σμυρνιάς.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει η ίδια η Μιμή Ντενίση, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Γιώργος Πάτσας, ενώ τη μουσική επιμέλεια της παράστασης έχει αναλάβει η σπουδαία ορχήστρα Εστουδιαντίνα, η οποία θα παίζει live υπό τις οδηγίες του μαέστρου της Ανδρέα Κατσιγιάννη. Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα διέρρευσαν από το θέατρο Ελληνικός Κόσμος, ήταν δική του ιδέα ώστε τον ρόλο της Σμυρνιάς τραγουδίστριας Φωτεινής να υποδυθεί η Νατάσα Θεοδωρίδου, η οποία τολμά να ανέβει για πρώτα φορά σε θεατρική σκηνή. «Η Φωτεινή υποτίθεται πως είναι η πιο γνωστή τραγουδίστρια της Σμύρνης, η οποία δεν θα λέει απλώς κάποια τραγούδια αλλά θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης, καθώς εκείνη την εποχή οι καλλιτέχνες συμμετείχαν στις βεγγέρες και τις χαρές των αριστοκρατικών οικογενειών», μας λένε άνθρωποι της παραγωγής.



Είναι η πρώτη φορά που η Ελληνίδα τραγουδίστρια κάνει μια τόσο σημαντική στροφή στην καριέρα της, ανεβαίνοντας στο σανίδι και αποδίδοντας κομμάτια ενός εντελώς διαφορετικού ρεπερτορίου από το δικό της. Μιμή Ντενίση και Νατάσα Θεοδωρίδου δίνουν ραντεβού στη σκηνή του θεάτρου Ελληνικός Κόσμος σε μια συνεργασία που αναμένεται να γράψει τη δική της ιστορία. «Ηταν το όνειρό μου να γράψω ένα έργο για τη Σμύρνη»,  αποκαλύπτει αποκλειστικά στο «thema people» η συγγραφέας του θεατρικού Μιμή Ντενίση και συμπληρώνει: «Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό θέμα, το οποίο για λόγους πολιτικών ισορροπιών θάφτηκε μια κι από το ’22 έχει να γραφτεί σχετικό έργο, κάτι που με ενοχλούσε. Επί τρία χρόνια έκανα μια ενδελεχή έρευνα μελετώντας βιβλία και εφημερίδες της εποχής και ανακαλύπτοντας συγκλονιστικά στοιχεία.

Χάρηκα γιατί το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού αγκάλιασε την ιδέα ενώ όταν φτάσαμε στο θέμα της μουσικής ήμουν πολύ θετική όταν ο μαέστρος της Εστουδιαντίνα μού πρότεινε τη Νατάσα Θεοδωρίδου. Τη γνώριζα λίγο, θεωρούσα όμως πάντα ότι είναι η καλύτερη λαϊκή φωνή της εποχής μας, γι’ αυτό και χαίρομαι που της δίνεται η ευκαιρία να κάνει μαζί μας κάτι το διαφορετικό. Μεταξύ μας υπήρχε αμέσως χημεία αφού η Νατάσα είναι ένας ντόμπρος άνθρωπος που απεχθάνεται τις δηθενιές ακριβώς όσο κι εγώ. Διαισθάνομαι ότι θα είναι πολύ καλή στο θέατρο, ένα μεγάλο συν για την παράσταση, αλλά και η παράσταση για την ίδια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης