Μαρία- Ελενα Κυριάκου:Mamma’s got talent

Μαρία- Ελενα Κυριάκου:Mamma’s got talent

Διαθέτει εντυπωσιακή παρουσία και θεόσταλτο ταλέντο. Παράλληλα είναι μαμά τριών αγοριών. Η φιλόλογος από την Κύπρο μιλάει για το τραγούδι, τις προτάσεις που απέρριψε, τους γιους της και εξηγεί τι τη δένει με τα τραγούδια της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Μαρία- Ελενα Κυριάκου:Mamma’s got talent
Η Μαρία-Ελενα από την Κύπρο, που τραγουδούσε πάντοτε σόλο στο σχολείο, είχε δύο όνειρα όταν ήταν μικρή: να γίνει δασκάλα και τραγουδίστρια: «Αγόραζα κιμωλίες από το περίπτερο, χρησιμοποιούσα το πίσω μέρος της πόρτας του δωματίου ως πίνακα και έκανα μάθημα σε φανταστικούς μαθητές», μου λέει γελώντας στο τηλέφωνο αναφερόμενη στο πρώτο σκέλος του μεγάλου της παιδικού διχασμού: «Συνήθως παρέδιδα το μάθημα που είχα την επόμενη μέρα. Μάλιστα το έκρυβα από τους γονείς μου για να μη θυμώσουν που χαλούσα την πόρτα. Από την άλλη, τυλιγόμουν με το σεντόνι, το έκανα τουαλέτα, ανέβαινα στις σκάλες του σπιτιού, έβαζα τους γονείς και τα αδέλφια μου να κάθονται από κάτω και έκανα τη μεγάλη ντίβα σε συναυλία. Τους έκανα αστεία, τραγουδούσα. Αργότερα κλείστηκα στον εαυτό μου. Αφοσιώθηκα στα παιδιά μου και στη δουλειά και παράτησα το τραγούδι. Πήγαινα μόνο περιστασιακά σε κάποιες συναυλίες που με καλούσαν φίλοι μου συνθέτες. Αλλά πολύ επιλεκτικά.

Ενιωθα τύψεις, ότι αν έκανα κι αυτό, στο τέλος δεν θα έβλεπα καθόλου τα παιδιά μου. Ετσι το είχα βάλει σε αναμονή». Ηδη από τα δεκατρία της οι γονείς της την έγραψαν σε ωδείο για να κάνει μαθήματα φωνητικής, ενώ στα δεκαπέντε της συμμετείχε επί δύο χρονιές σε ροκ όπερα που ανέβασε στην Κύπρο ο Σταύρος Σιδεράς και στην οποία συμμετείχε και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Ηταν η πρώτη φορά που είδε το τραγούδι λίγο πιο σοβαρά στη ζωή της. Αν και τελικά η ίδια αποφάσισε να δώσει εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, το τραγούδι δεν ήθελε να την εγκαταλείψει: «Η μαμά μου αποφάσισε ότι θα άξιζε να το καλλιεργήσω όταν με άκουσε ένα βράδυ να τραγουδάω στο δωμάτιό μου ένα κομμάτι από την ταινία “Η Αλίκη στο Ναυτικό” που μόλις είχαμε παρακολουθήσει», μου εξιστορεί και συνεχίζει: «Δεν θυμάμαι ποιο ακριβώς ήταν. Με το “Εχω ένα μυστικό”, όμως, είχα κερδίσει την πρώτη θέση σε έναν παγκύπριο διαγωνισμό». Οταν επισημαίνω ότι έχει καρμική σχέση με τη Βουγιουκλάκη, μου απαντά πως αν ποτέ κάνει κόρη θα τη βγάλει Αλίκη. Εχει όμως ήδη τρεις γιους, του οποίους μεγαλώνει μόνη της καθώς έχει πάρει διαζύγιο εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Τη ρωτάω αν θα επιχειρούσε έναν δεύτερο γάμο. «Αν βρω τον κατάλληλο σύζυγο, γιατί όχι; Απλώς επειδή έχω πλέον μαζί μου και τα παιδάκια μου, θέλω να είμαι πολύ σίγουρη για την επόμενη επιλογή μου. Εχω τρία αγόρια: τον Γιώργο που είναι έξι, τον Παύλο τεσσάρων και τον Μιχαήλ που είναι δυόμισι και του αρέσει να τραγουδάει», απαντά, συμπληρώνοντας πως και οι δυσκολίες είναι μέσα στο πρόγραμμα. «Ξυπνάω τρεις φορές το βράδυ λόγω του μικρού και σηκώνομαι το πρωί στις 6.30 γιατί πρέπει να ετοιμάσω τον μεγάλο για το σχολείο, να ντύσω τα άλλα δύο, να τους φτιάξω πρωινό και μετά να πάω στο φροντιστήριο. Και βεβαίως το απόγευμα έχουμε την ώρα του παιχνιδιού. Το αγαπημένο μας παιχνίδι είναι η “ντισκοτέκ”. Σβήνω τα φώτα, βάζω στην τηλεόραση ένα μουσικό κανάλι, κόβω κομματάκια από παλιές εφημερίδες και περιοδικά και τα πετάω στον αέρα, ένας μας αναβοσβήνει τα φώτα και χορεύουμε. Υστερα από αυτό το παιχνίδι είναι και οι τρεις εξαντλημένοι και τους βάζω για ύπνο πιο εύκολα, ευτυχώς!» περιγράφει.

Τι εννοεί όμως όταν λέει πως πρέπει να πάει στο φροντιστήριο; «Εχω ανοίξει εδώ και χρόνια ένα φροντιστήριο για το οποίο είμαι πολύ περήφανη, αφού αποτελεί κομμάτι του παιδικού μου ονείρου. Εγώ διδάσκω τα φιλολογικά μαθήματα, Αρχαία Ελληνικά και Ιστορία. Επίσης έχουμε τμήμα Αγγλικών, Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας. Εννοείται ότι οι μαθητές μου με βλέπουν και χαίρομαι που με στηρίζουν τόσο πολύ. Εχουν φτιάξει ένα τεράστιο κολάζ στο φροντιστήριο με φωτογραφίες και ευχές για καλή επιτυχία. Είναι συγκινητικό», αποκαλύπτει. «Είχα περάσει αρχικά στα Ιωάννινα», συνεχίζει την αφήγηση, «αλλά ύστερα από δύο χρόνια πήρα μεταγραφή και τελείωσα στην Κύπρο. Εβλεπα ότι γίνονταν συνεχώς καταλήψεις και κινδύνευα να χάσω τη χρονιά μου. Ο στόχος μου ήταν να τελειώσω στα τέσσερα χρόνια για να κάνω τη δική μου δουλειά, το φροντιστήριο, το οποίο αποτελούσε όνειρο από τότε. Προτού φύγω ωστόσο, στο πρώτο έτος, είχα ένα ραντεβού με μια μεγάλη δισκογραφική. Ενας μουσικοσυνθέτης από την Κύπρο είχε στείλει demo μου κρυφά και με κάλεσαν. Βρεθήκαμε με τον διευθυντή και μου είπε να πάρω μεταγραφή στην Αθήνα. Θα μου έκλειναν δουλειά σε μαγαζί και κάποια στιγμή θα υπογράφαμε για δίσκο. Βαρύ πρόγραμμα.

Δεν θα κατάφερνα να πάρω το πτυχίο μου ποτέ και έτσι απέρριψα την πρόταση. Οταν τους το είπα, ο διευθυντής έμεινε έκπληκτος: “Πρώτη φορά μάς λέει κάποιος “όχι”. Θα το μετανιώσεις, κοριτσάκι μου”, μου είπε. Δέκα χρόνια μετά, δεν το έχω μετανιώσει. Εχω το φροντιστήριό μου, έκανα τα παιδάκια μου. Και επιτέλους είναι η κατάλληλη εποχή για μένα να κυνηγήσω το όνειρό μου», καταλήγει. Εκτός όμως από τον συνθέτη που έστειλε κρυφά το demo της στη δισκογραφική, κρυφά έκανε και ο αδελφός της ο Κούλης την αίτηση για το «The Voice»: «Με έβλεπε που δεν τραγουδάω και δεν κάνω κάτι για μένα. Αλλωστε πάντα του έλεγα το παράπονό μου για το τραγούδι. Το “The Voice” είναι μια γέφυρα για μένα για να ξαναβρώ τον εαυτό μου», μου λέει κλείνοντας. Και φαίνεται πως τον έχει βρει. Στην καλύτερη εκδοχή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης