Τρώτε ξηρούς καρπούς; Θα ζήσετε περισσότερο

Τρώτε ξηρούς καρπούς; Θα ζήσετε περισσότερο

Πιο τυχεροί είναι όσοι καταναλώνουν μια μικρή ποσότητα, αλλά καθημερινά

Τρώτε ξηρούς καρπούς; Θα ζήσετε περισσότερο
Οι άνθρωποι που τρώνε ξηρούς καρπούς εμφανίζονται να ζουν περισσότερο, σύμφωνα με νέα μελέτη τα ευρήματα της οποίας που δημοσιεύονται στο New England Journal of Medicine.
 
Μάλιστα πιο τυχεροί είναι όσοι καταναλώνουν μια μικρή ποσότητα, αλλά καθημερινά.

Κλείσιμο
Στη μελέτη μετείχαν 120.000 άνθρωποι και κράτησε 30 ολόκληρα χρόνια. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι έτρωγαν ξηρούς καρπούς ακολουθούσαν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ωστόσο οι ξηροί καρποί από μόνοι τους έκαναν μεγάλη δουλειά.
 
Οι άνθρωποι, οι οποίοι στα 30 χρόνια που κράτησε η μελέτη, έτρωγαν ξηρούς καρπούς μία φορά την εβδομάδα είχαν 11% λιγότερες πιθανότητες να έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια της μελέτης από εκείνους που ποτέ δεν έτρωγαν ποτέ ξηρούς καρπούς.

Όσοι κατανάλωναν 4 φορές την εβδομάδα είχαν 13% λιγότερες πιθανότητες, αλλά  μια χούφτα ξηρών καρπών καθημερινά μείωσε το ποσοστό των θανάτων κατά 20%.

Ο επικεφαλής της έρευνας Dr Fuchs Charles δήλωσε ότι: «Το πιο προφανές πλεονέκτημα ήταν η μείωση κατά 29% των θανάτων από καρδιακή νόσο, αλλά παρατηρήθηκε και μία σημαντική μείωση -11 %- σε θανάτους από καρκίνο».

Να σημειωθεί πάντως ότι όσοι έτρωγαν καθημερινά ξηρούς καρπούς, συνήθως δεν κάπνιζαν και δεν ήταν υπέρβαροι, ενώ ήταν πιθανό να ασκούνται.

Από τη μελέτη δεν προέκυψε αν συγκεκριμένα είδη ξηρών καρπών έχουν συγκριτικά πιο ωφέλιμη δράση από τους άλλους, και δεν έγινε διαχωρισμός μεταξύ αλατισμένων και ανάλατων καρπών, ψημένων ή ωμών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης