Σε δημοπρασία επιστολές της Γκρέτα Γκάρμπο

Σε δημοπρασία επιστολές της Γκρέτα Γκάρμπο

Οι επιστολές δείχνουν το μοναχικό χαρακτήρα της διάσημης σταρ, η ζωή της οποίας παραμένει μυστήριο 

Σε δημοπρασία επιστολές της Γκρέτα Γκάρμπο
Τη μοναχική ζωή που έκανε η διάσημη σταρ του Χόλιγουντ αποκαλύπτουν επιστολές της που θα βγουν σε δημοπρασία από τον οίκο Σόθμπις στο Λονδίνο, στις 12 Δεκεμβρίου. 

Πρόκειται για 36 επιστολές, που γράφτηκαν στις δεκαετίες 1930 και 1940 και ρίχνουν φως σε μια από τις πιο αινιγματικές σταρ. Οι επιστολές δείχνουν ότι η ηθοποιός είχε προσωπικότητα μοναχική και απομονωμένη. 

Κλείσιμο
Παρά τη φήμη της, η Γκάρμπο παρέμεινε σε απόσταση από τα μέσα ενημέρωσης. Μέχρι το θάνατό της, το 1990, σε ηλικία 84 ετών, παρέμενε μυστήριο. 

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, σε επιστολή της που χρονολογείται την περίοδο 1940-1950 προς ένα φίλο της στη Σουηδία, η Γκάρμπο έγραψε για την κατάθλιψή της και πόσο επιθυμούσε να αλλάξει τη ζωή της στο Μπέβερλι Χιλς με μια ζωή στην εξοχή της Σουηδίας, λέγοντας ότι είναι “σχεδόν πάντα μόνη” και ότι πολύ συχνά “μιλά στον εαυτό της. 

“Πηγαίνω στην παραλία και κάνω βόλτες και αυτό είναι πάντα υπέροχο. Αλλά είναι μόνον αυτό” σημειώνει σε μια επιστολή της που χρονολογείται το 1939. 

Η Γκρέτα Γκάρμπο έχει εμφανιστεί σε 28 ταινίες. όμως, παρά την επιτυχία της, δεν έδινε συνεντεύξεις, αυτόγραφα και δεν πήγαινε σε πρεμιέρες. Αποσύρθηκε πολύ νέα από τη δουλειά και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου έζησε μόνη σε ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν. Δεν παντρεύτηκε ποτέ, ούτε είχε παιδιά. 

Η συλλογική από τα γράμματά της, που ανήκουν στην περίοδο που μεσουρανούσε στο Χόλιγουντ εκτιμάται ότι έχει αξία 20.000-27.000 δολάρια. 

Το 2012, μια δημοπρασία για αντικείμενα της Γκάρμπο, ανάμεσα σε αυτά ρούχα, κοσμήματα, ακόμη και το κρεβάτι που κοιμόταν, απέφερε 10 φορές περισσότερα έσοδα απ' ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης