Λευκός Οίκος: «Κόβει» τα προσωπικά κινητά από τους υπαλλήλους, εν ώρα εργασίας

Λευκός Οίκος: «Κόβει» τα προσωπικά κινητά από τους υπαλλήλους, εν ώρα εργασίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως για μη εξουσιοδοτημένες διαρροές στον Τύπο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του

Λευκός Οίκος: «Κόβει» τα προσωπικά κινητά από τους υπαλλήλους, εν ώρα εργασίας
Ο Λευκός Οίκος μπορεί να απαγορεύσει στους υπαλλήλους του να χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα εν ώρα εργασίας υπό το φόβο διαρροών. 
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου «Bloomberg», ορισμένα στελέχη που εργάζονται στο γραφείο του προέδρου εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο αυτό καθώς, επί αρκετές ώρες, θα είναι αποκομμένοι από την οικογένεια και τους φίλους τους. Οι πληροφορίες αυτές ακούστηκαν από τα «χείλη» επτά διοικητικών υπαλλήλων του Λευκού Οίκου. 

Κλείσιμο
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως για μη εξουσιοδοτημένες διαρροές στον Τύπο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του. To επιτελείο του Τραμπ προσανατολίζεται στη κίνηση απαγόρευσης των προσωπικών κινητών λόγω της έντονης ανησυχίας με αφορμή τις κυβερνοεπιθέσεις,όπως ανέφεραν αξιωματούχοι υπό καθεστώς ανωνυμίας.
   
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα,τα προσωπικά κινητά τηλέφωνα δεν είναι τόσο ασφαλή όσο αυτά που παραχωρεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. 
     
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προέβησαν σε αυτές τις αποκαλύψεις υπό καθεστώς ανωνυμίας καθώς η πρόταση αυτή είναι υπό συζήτηση.
   
Ο Λευκός Οίκος λαμβάνει ήδη τις απαραίτητες προφυλάξεις για τις ατομικές ασύρματες συσκευές,απαιτώντας, μεταξύ άλλων, από τους αξιωματούχους να τις αφήνουν έξω από τις αίθουσες συσκέψεων όπου συζητούνται ευαίσθητες ή διαβαθμισμένες πληροφορίες. 
 
Οι ανώτατοι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει εάν και πότε θα επιβληθεί η απαγόρευση και αν θα ισχύσει για όλο το προσωπικό του γραφείου του προέδρου.
     
Η ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων αποτελεί καίριο ζήτημα για τον Λευκό Οίκο και ορισμένες φορές κορυφαίοι αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχία για το προσωπικό που χρησιμοποιεί το προσωπικό του κινητό για να επικοινωνεί με δημοσιογράφους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης