Βρετανία: Διχασμένο το Συντηρητικό Κόμμα για το μέλλον της Τερέζα Μέι

Βρετανία: Διχασμένο το Συντηρητικό Κόμμα για το μέλλον της Τερέζα Μέι

Πολιτικοί του Συντηρητικού Κόμματος κατηγορούν συναδέλφους τους ότι σχεδιάζουν την ανατροπή της Βρετανίδας πρωθυπουργού

Βρετανία: Διχασμένο το Συντηρητικό Κόμμα για το μέλλον της Τερέζα Μέι
Στον απόηχο του συνεδρίου των Συντηρητικών, όπου πρωταγωνίστησαν ένας κωμικός ηθοποιός και ο επίμονος βήχας της Τέρεζα Μέι κατά την ομιλία της, το μέλλον της Βρετανίδας πρωθυπουργού παραμένει στην πολιτική επικαιρότητα της χώρας. 

Ο πρώην πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας Γκραντ Σαπς, δήλωσε ότι υποστηρικτές και αντίπαλοι του Brexit περιλαμβάνονται στην ομάδα των 30 βουλευτών των Τόρις που απεργάζονται την ανατροπή της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο Γκραντ Σαπς δήλωσε ότι υπάρχουν βουλευτές από ένα ευρύ φάσμα που ζητούν την παραίτηση της Μέι. «Υπάρχουν υποστηρικτές του Brexit, υποστηρικτές του Bremain. Αυτοί δεν θα μπορούσαν αυτομάτως να συμφωνήσουν επί ενός υποψηφίου, άρα όλο αυτό δεν γίνεται για να προωθηθεί κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο», επεσήμανε.

Εκπροσωπώντας τους πιστούς της Τερέζα Μέι, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ και ακραιφνής υποστηρικτής του Brexit απάντησε στη συνέχεια στον Σαπς εκφράζοντας την ελπίδα ότι η πρωθυπουργός θα παραμείνει στη θέση της.
Κλείσιμο

«Η Τερέζα διαθέτει τα προσόντα για να είναι πρωθυπουργός, έχει υπάρξει εξαιρετική πρωθυπουργός, ελπίζω ότι θα συνεχίσει να είναι η πρωθυπουργός μας στα χρόνια που έρχονται», δήλωσε με ενθουσιασμό στο ραδιόφωνο του BBC ο Μάικλ Γκόουβ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης