Αναλαμβάνει ξανά τα καθήκοντά του ο πρέσβης του Κατάρ στο Ιράν

Αναλαμβάνει ξανά τα καθήκοντά του ο πρέσβης του Κατάρ στο Ιράν

«Το κράτος του Κατάρ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρεσβευτής του στην Τεχεράνη θα επιστρέψει για να ασκήσει τα διπλωματικά καθήκοντά του», αναφέρει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών

Αναλαμβάνει ξανά τα καθήκοντά του ο πρέσβης του Κατάρ στο Ιράν
Το Κατάρ αποκατέστησε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν, με το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να ανακοινώνει ότι ο πρέσβης του θα επιστρέψει στην Τεχεράνη. Η απόφαση έρχεται εν μέσω διπλωματικής σειράς μεταξύ της Ντόχα και αρκετών αραβικών εθνών.

«Το κράτος του Κατάρ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρεσβευτής του στην Τεχεράνη θα επιστρέψει για να ασκήσει τα διπλωματικά καθήκοντά του», αναφέρει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Κλείσιμο
Η κίνηση της Ντόχα για την αποκατάσταση των σχέσεων με το Ιράν αποσκοπεί στο να εκφράσει την «φιλοδοξία της να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν σε όλους τους τομείς».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, ο Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουραχμάν Αλ Θάνι, μίλησε τηλεφωνικά στον Ιρανό ομόλογό του, Μοχάμεντ Χαβάτ Ζαρίφ.

Οι δύο «συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις και τα μέσα για την ενίσχυση και την ανάπτυξη τους, καθώς και μια σειρά από ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος» ανέφερε το δελτίο Τύπου.

Η Ντόχα απέσυρε τον πρεσβευτή της το 2016, όταν μετά την εκτέλεση, από την Σαουδική Αραβία, ενός εξέχοντος κληρικού Σιιτών, του Σέιχ Νιμρ αλ Νίμρ, προκλήθηκαν επιθέσεις σε διάφορες διπλωματικές θέσεις της Σαουδικής Αραβίας στο Ιράν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης