Ρωσία: Ποινές φυλάκισης για τους δολοφόνους του Νεμτσόφ, αλλά το μυστήριο παραμένει

Ρωσία: Ποινές φυλάκισης για τους δολοφόνους του Νεμτσόφ, αλλά το μυστήριο παραμένει

Στη σειρά των μυστηριωδών φόνων στελεχών της ρωσικής αντιπολίτευσης, ο εγκέφαλος της δολοφονίας του 55χρονου ακτιβιστή παραμένει άγνωστος

Ρωσία: Ποινές φυλάκισης για τους δολοφόνους του Νεμτσόφ, αλλά το μυστήριο παραμένει
Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις διεθνών πολιτικών αναλυτών,σύμφωνα με τις οποίες, η δολοφονία του 55χρονου ακτιβιστή της ρωσικής αντιπολίτευσης και πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, έχοντας στο πλευρό του τη σύντροφό του, μοντέλο από την Ουκρανία, Άννα Ντουρίτσκαγια, δεν θα εξιχνιαστεί σύντομα.Όπως ακριβώς συνέβη και με άλλους μυστηριώδεις φόνους στελεχών της ρωσικής αντιπολίτευσης,σαν αυτόν της δημοσιογράφου Αννας Πολιτκόφσκαγια το 2006...

  Oι πέντε κατηγορούμενοι για τον φόνο του Νεμτσόφ τον Φεβρουάριο του 2015 καταδικάσθηκαν σε ποινές κάθειρξης 11 έως 20 ετών από δικαστήριο της Μόσχας, έπειτα από μια δίκη, η οποία όμως δεν επέτρεψε να εντοπιστεί ο "εγκέφαλος" της δολοφονίας. Ο άνδρας που πυροβόλησε πισώπλατα τον Νεμτσόφ,ο Ζαούρ Νταντάγεφ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών,ενώ στους τέσσερις συγκατηγορουμένους του,με καταγωγή από τις μουσουλμανικές δημοκρατίες της Τσετσενίας και της Ινγκουσετίας, επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 11 έως 19 ετών.

Κλείσιμο
  Πριν ένα μήνα, το ίδιο δικαστήριο είχε κρίνει ενόχους και τους πέντε για τον φόνο του Νεμτσόφ, αλλά υποστηρικτές του αδικοχαμένου πολιτικού, επιμένουν πως υπήρξε συγκάλυψη στη διάρκεια της έρευνας και πως,αυτοί που έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία του δεν έχουν συλληφθεί.

  Τον Φεβρουάριο του 2015,ο Μπόρις Νεμτσόφ έπεσε νεκρός από σφαίρες σε απόσταση αναπνοής από το Κρεμλίνο με τους συμμάχους του να καταγγέλλουν "πολιτική δολοφονία".Ο δολοφόνος του Νεμτσόφ έριξε συνολικά έξι σφαίρες, οι τέσσερις απ’ αυτές τραυμάτισαν θανάσιμα τον Ρώσο πολιτικό. Το 23χρονο μοντέλο που βρισκόταν δίπλα του,ισχυρίζεται ότι είδε ελάχιστα πράγματα καθώς ότι έγινε, όπως είπε, συνέβη πίσω από την πλάτη της."Όταν κοίταξα πίσω μου,είδα μόνο ένα αυτοκίνητο λευκού χρώματος Ford Focus ή Μondeo αλλά δεν κατάφερα να συγκρατήσω τις πινακίδες",είχε δηλώσει τότε στη ρωσική αστυνομία που την θεωρούσε ύποπτη καθώς η ίδια δεν είχε ούτε μία γρατζουνιά. Οι έχοντες το γενικό πρόσταγμα των ερευνών είχαν ανακρίνει αρκετές φορές την σύντροφο του Νεμτσόφ,είχαν ερευνήσει τα προσωπικά της αντικείμενα και είχαν πάρει τις κάρτες SIM από τα κινητά της τηλέφωνα.

  Για τις ρωσικές "κακές γλώσσες",ο πραγματικός δολοφόνος του Νεμτσόφ φοράει ψηλοτάκουνες γόβες και την ώρα του φόνου,βρισκόταν στο πλευρό του. Όταν η Άννα έμαθε ότι ο Νεμτσόφ δεν απολάμβανε μόνο τα δικά της χάδια αλλά και μιας νοσοκόμας,της 31χρονης Ζαμίρα Ντουγκουτζέβα,η οργή της ξεχείλισε.Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, η Ζαμίρα,πρώην μοντέλο από την Ουκρανία, δίνει τροφή για σχόλια οπλίζοντας το χέρι της Άννας .
  Με τα σενάρια δολοφονίας του Νεμτσόφ να δίνουν και να παίρνουν, διεθνείς πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι, ποτέ δεν θα μάθουμε τον ή τους ενόχους: αν δηλαδή, ανήκουν στις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες,μία θεωρία που προωθούν τα ρωσικά ΜΜΕ λόγω της ουκρανικής καταγωγής της Άννας και αποτελεί προκάλυμμα για τους ομοιδεάτες του Νεμτσόφ, οι οποίοι "δείχνουν" Ρώσους πράκτορες που έδρασαν κατ΄ εντολήν του ισχυρού άντρα του Κρεμλίνου. 
  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης