Δείπνο για Εμμανουέλ Μακρόν και Ντόναλντ Τραμπ στον Πύργο του Άιφελ

Δείπνο για Εμμανουέλ Μακρόν και Ντόναλντ Τραμπ στον Πύργο του Άιφελ

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αποδεχθεί την πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του να παρευρεθεί στους εορτασμούς της Ημέρας της Βαστίλης, στις 14 Ιουλίου

Δείπνο για Εμμανουέλ Μακρόν και Ντόναλντ Τραμπ στον Πύργο του Άιφελ
Το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουλίου ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και ο Γάλλος ομόλογός του, Εμμανουέλ Μακρόν, θα δειπνήσουν στο εστιατόριο «Le Jules Verne», το οποίο βρίσκεται στον πρώτο όροφο, στον Πύργο του Άιφελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Paris Match, η γαλλική πλευρά πρότεινε στην αμερικανική αντιπροσωπεία που θα συνοδεύσει τον πρόεδρο Τραμπ στη Γαλλία, πολλά δημοφιλή ρεστοράν στην Πόλη του Φωτός και τελικά επελέγη το εστιατόριο του Πύργου του Άιφελ, ενός συμβόλου του Παρισιού, το οποίο έχει σεφ τον επιτυχημένο Alain Ducasse.

Κλείσιμο


Ο πλανητάρχης αναμένεται να ταξιδέψει στη Γαλλία, μετά από τηλεφωνική πρόσκληση του Εμμανουέλ Μακρόν να παραστεί στις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Βαστίλης, στις 14 Ιουλίου. Όπως ανακοίνωσε ο στρατιωτικός διοικητής του Παρισιού, συνολικά 3,765 άντρες θα παρελάσουν από την Αψίδα του Θριάμβου μέχρι την πλατεία «Place de la Concorde», όπου θα βρίσκονται οι πρόεδροι ΗΠΑ και Γαλλίας.

Η τελευταία παρουσία Αμερικανού προέδρου στους εορτασμούς για την Ημέρα της Βαστίλης ήταν το 1989, για τα 200 χρόνια από την Γαλλική Επανάσταση, όταν επισκέφθηκε την χώρα ο Τζορτζ Μπους (πατήρ), μαζί με τον Γερμανό Καγκελάριο Χέλμουτ Κολ και την Βρετανίδα πρωθυπουργό, Μάργκαρετ Θάτσερ μετά από πρόσκληση του τότε προέδρου, Φρανσουά Μιτεράν.

Για όσους στη Γαλλία εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την πρόσκληση Μακρόν στον Αμερικανό πρόεδρο, ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κριστόφ Καστανέ, έδωσε στην πρόσκληση πολιτική διάσταση και δήλωσε: «Ο Εμμανουέλ Μακρόν επιθυμεί να τείνει το χέρι στον πρόεδρο των ΗΠΑ "για να τον επαναφέρει μέσα στον κύκλο" και να εξασφαλίσει ότι δεν αισθάνεται απομονωμένος».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης