Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ουκρανοί προσπαθούν να απωθήσουν τους Ρώσους που καταλαμβάνουν οικισμούς στο Χάρκοβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ουκρανοί προσπαθούν να απωθήσουν τους Ρώσους που καταλαμβάνουν οικισμούς στο Χάρκοβο

Η Ουκρανία έχει απομακρύνει περίπου 8.000 ανθρώπους από την περιοχή του Χαρκόβου την τελευταία εβδομάδα - Δύο άμαχοι νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμπο στο Ντνίπρο

xarkovo_ekrixi
Οι ουκρανικές δυνάμεις «απώθησαν μερικώς» σήμερα τις ρωσικές δυνάμεις από την πόλη Βοβτσάνσκ στην περιοχή του Χαρκόβου, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

Σε ανακοίνωση του για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης αναφέρει ότι μαίνονταν ενεργές πολεμικές συγκρούσεις στο βόρειο και βορειοδυτικό τμήμα της πόλης και συνολικά αποκρούσθηκαν 19 ρωσικές επιθέσεις.

Νωρίτερα, η Μόσχα ανακοίνωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις πήραν υπό τον έλεγχό τους δύο ακόμα οικισμούς στην ουκρανική περιοχή του Χαρκόβου και έναν στην περιοχή της Ζαπορίζια. Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το Χλίμποκε και το Λουκιάντσι στο Χάρκοβο και το Ρομπότινε στην Ζαπορίζια, σύμφωνα με το υπουργείο.

Στο μεταξύ, η Ουκρανία έχει απομακρύνει «περίπου 8.000 ανθρώπους» από την περιοχή του Χαρκόβου από τότε που η Ρωσία εξαπέλυσε εκεί στις 10 Μαΐου αιφνιδιαστική χερσαία επίθεση, όπως δήλωσαν σήμερα οι ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. «Περίπου 8.000 άνθρωποι έχουν ήδη απομακρυνθεί… Η πλειονότητα αυτών είναι γυναίκες, ηλικιωμένοι, άνθρωποι περιορισμένης κινητικότητας, ανάπηροι και παιδιά», ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε μήνυμα στο Telegram.

Δύο άμαχοι νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμπο στο Ντνίπρο

Κλείσιμο
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο της Ουκρανία, ενώ επλήγη μια υποδομή, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.

Ο Σέρχιι Λισάκ δήλωσε με ανάρτηση του στην εφαρμογή Telegram, ότι υπάρχουν επίσης τραυματίες, αλλά δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.


Ειδήσεις σήμερα:

«Το παιδί κινδύνευσε και παρά το σοκ πήρε τις σωστές αποφάσεις» - Ξεσπάει ο πατέρας του 5χρονου που ξέχασαν στο σχολικό

Νοσηλεύεται στο Τζάνειο με εγκεφαλικό ο Δημήτρης Σταρόβας - Είναι ελαφρύ, δεν είναι στη ΜΕΘ


Έρχεται το πρώτο κύμα ζέστης με σκόνη από την Πέμπτη - Επηρεάζονται κυρίως Πελοπόννησος και Κρήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης