Βίντεο: Ένας στους δύο υποψήφιους του Μακρόν δεν έχει κοινοβουλευτική εμπειρία

Βίντεο: Ένας στους δύο υποψήφιους του Μακρόν δεν έχει κοινοβουλευτική εμπειρία

Στη λίστα του Μακρόν συγκαταλέγονται επίσης ο Ερίκ Αλπέν, διακεκριμένος δικαστής κατά της διαφθοράς και η Μαριόν Μπισέ, Γαλλίδα πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρέτησε στη Συρία

Δέκα άνεργοι, ένα "σαΐνι" στα μαθηματικά, μία πρώην ταυρομάχος και μία πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, που υπηρέτησε στη Συρία, συγκαταλέγονται στη λίστα τω 428 υποψηφίων που κατεβαίνουν με το κίνημα του Εμανουέλ Μακρόν και θα αγωνιστούν στην αρένα των εκλογών που θα γίνουν τον επόμενο μήνα στη Γαλλία.Ο νεαρότερος στη λίστα Μακρόν είναι 24 ετών και ο γηραιότερος 72.

Από τα νέα και άφθαρτα πρόσωπα ξεχωρίζει η Μαρί Σαρά, πρώην ταυρομάχος η οποία θα παλέψει για να κατακτήσει την έδρα του Γκαρντ, στα νότια της Γαλλίας, με αντίπαλό της τον πρώην αρσιβαρίστα, Ζιλμπέρ Κολάρ που ρίχνει στην αρένα το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν. Η Μαρί Σαρά ήταν κάποτε παντρεμένη με το αστέρι του τένις, Χενρί Λεκόντ.

Κλείσιμο
Ο 43χρονος Σαντρίκ Βιλανί, "σαίνι" στα μαθηματικά, είχε κερδίσει το 2010 το βραβείο Fields, το οποίο ισοδυναμεί με το βραβείο Νόμπελ στα Μαθηματικά. Ο Βιλανί με τα μακριά του μαλλιά του και τις γραβάτες φιόγκους είναι μία ιδιαίτερη προσωπικότητα. 

Στη λίστα του Μακρόν συγκαταλέγονται επίσης ο Ερίκ Αλπέν, διακεκριμένος δικαστής κατά της διαφθοράς και η Μαριόν Μπισέ, Γαλλίδα πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρέτησε στη Συρία. 

Η επιλογή των υποψηφίων ενόψει των βουλευτικών εκλογών έκανε έξαλλο τον ηγέτη του κεντρώου κόμματος "ΜοDem", Φρανσουά Μπαιρού, οποίος θεώρησε ότι το κόμμα του είναι... ριγμένο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 52% των υποψήφιων βουλευτών του κεντρώου συνδυασμού του Μακρόν είναι δεν έχουν κοινοβουλευτική εμπειρία. Το 50% των υποψηφίων είναι γυναίκες, ενώ το κόμμα ανακοίνωσε ότι ο Σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς δεν θα συμμετέχει στα ψηφοδέλτια, αλλά εάν κατέβει με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, η «Republique en Marche" δεν θα κατεβάσει υποψήφιο στην εκλογική του περιφέρεια. Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, το οποίο ίδρυσε ο Εμανουέλ Μακρόν, Ρισάρ Φεράντ, ανακοίνωσε από τους 428 υποψήφιους της « République en Marche!» στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, οι 214 είναι γυναίκες και οι 214 άνδρες. 

Σύμφωνα με τον Φεράντ, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις αναφορικά με τους υποψηφίους που απομένουν για να συμπληρωθούν οι υποψηφιότητες στις υπόλοιπες εκ των 577 εκλογικές περιφέρειες της Γαλλίας.



Ces personnalités qui représenteront "En Marche !" από francetvinfo

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης