Εκλογές στον Ισημερινό: Ανησυχίες των ΗΠΑ για τις φήμες περί νοθείας στη νίκη του Μορένο

Εκλογές στον Ισημερινό: Ανησυχίες των ΗΠΑ για τις φήμες περί νοθείας στη νίκη του Μορένο

«Οι ΗΠΑ συγχαίρουν τον Λένιν Μορένο του κόμματος Alianza Pais για τη νίκη του» στις προεδρικές εκλογές του Ισημερινού στις 2 Απριλίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Εκλογές στον Ισημερινό: Ανησυχίες των ΗΠΑ για τις φήμες περί νοθείας στη νίκη του Μορένο
Οι ΗΠΑ συνεχάρησαν σήμερα τον σοσιαλιστή Λένιν Μορένο για τη «νίκη» του στις προεδρικές εκλογές στον Ισημερινό, την οποία όμως αμφισβητεί ο αντίπαλός του Γκιγέρμο Λάσο.

«Οι ΗΠΑ συγχαίρουν τον Λένιν Μορένο του κόμματος Alianza Pais για τη νίκη του» στις προεδρικές εκλογές του Ισημερινού στις 2 Απριλίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κλείσιμο
«Επισημαίνουμε ωστόσο τις ανησυχίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία και ελπίζουμε ότι θα εξετασθούν πλήρως και θα αντιμετωπισθούν με διαφανή και νόμιμο τρόπο», προσθέτει η αμερικανική διπλωματία.

«Υπολογίζουμε να εργασθούμε με τη νέα κυβέρνηση για να αποκαταστήσουμε μια εποικοδομητική σχέση στους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος», αναφέρει ακόμη υπογραμμίζοντας «τους ισχυρούς και αυξανόμενους δεσμούς» που ενώνουν τις δύο χώρες.

Ο Λένιν Μορένο, υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος στον Ισημερινό, ανακηρύχθηκε επισήμως νικητής των προεδρικών εκλογών την Τρίτη κερδίζοντας στον δεύτερο γύρο το 51,16% των ψήφων έναντι 48,84% του δεξιού αντιπάλου του, σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE).

Όμως ο πρώην τραπεζίτης και υποψήφιος του κινήματος Creo (Δημιουργώντας ευκαιρίες) Γκιγέρμο Λάσο ζήτησε χθες Τετάρτη ανακαταμέτρηση των ψήφων, λέγοντας πως υπήρξε «νοθεία».

Ο Λένιν Μορένο κάλεσε τον αντίπαλό του «να χάσει αξιοπρεπώς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης