Μυστήριο στις ΗΠΑ: Εκλάπη λάπτοπ με σχέδια του Trump Tower

Μυστήριο στις ΗΠΑ: Εκλάπη λάπτοπ με σχέδια του Trump Tower

Οι μυστικές υπηρεσίες εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ των οποίων τρομοκρατικό χτύπημα ή απειλή για τη ζωή του προέδρου

Μυστήριο στις ΗΠΑ: Εκλάπη λάπτοπ με σχέδια του Trump Tower
Την πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης ή την απειλή εναντίον του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξετάζουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, μετά τη διαπίστωση ότι το λάπτοπ που είχε κλαπεί από αυτοκίνητο των μυστικών υπηρεσιών φύλαξης στο Μπρούκλιν, περιείχε τα σχέδια κατασκευής του Trump Tower, καθώς και πληροφορίες για την παράνομη ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε αναπτύξει η Χίλαρι Κλίντον.

Όπως αποκαλύπτει το δίκτυο ABC, η προ μηνών κλοπή που είχε προκαλέσει μεγάλα ερώτημα από αυτοκίνητο των μυστικών αστυνομικών της ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, αφορούσε τελικά κάτι πολύ συγκεκριμένο και δη το λάπτοπ με τις κατόψεις του ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη.

Το λάπτοπ ανήκε σε έναν από τους τέσσερις πράκτορες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο. Άγνωστο για ποιον λόγο, το όχημα πάρκαρε σε δρόμο στο Μπρούκλιν και οι πράκτορες που βρίσκονταν μέσα, περπάτησαν με τα πόδια για αρκετά τετράγωνα, πριν επιστρέψουν και διαπιστώσουν την κλοπή.

Η μυστική υπηρεσία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ έχει δοθεί εντολή να αυξηθεί το επίπεδο επιτήρησης και ασφαλείας τόσο στο κτίριο, όσο και στο περιβάλλον και τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο.
Κλείσιμο

Η εφημερίδα New York Daily News, βασιζόμενη σε αστυνομικές πηγές, ανέφερε ότι οι αρχές αναζητούν τον υπολογιστή από το πρωί της Πέμπτης, όταν κλάπηκε μέσα από το αυτοκίνητο του πράκτορα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Ορισμένα αντικείμενα που πήραν οι δράστες μέσα από το όχημα, όπως μερικά κέρματα και ένας μαύρος χαρτοφύλακας με το σήμα της Μυστικής Υπηρεσίας, βρέθηκαν λίγο αργότερα. Από την πλευρά του, το CBS News μετέδωσε ότι στα αρχεία του φορητού υπολογιστή υπήρχαν και κάποια "σημαντικά έγγραφα" για τον πάπα Φραγκίσκο.

Ο πράκτορας ανέφερε στους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα ότι μολονότι στον υπολογιστή δεν υπάρχει κάτι που να αφορά τον Λευκό Οίκο ή ξένους ηγέτες, οι πληροφορίες που περιέχονται μπορεί να υπονομεύσουν την εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με την Daily News. "Υπάρχουν κάποια πολύ ευαίσθητα δεδομένα εκεί. Τρέχουν σαν τρελοί" είπε μια αστυνομική πηγή στην εφημερίδα.

Λίγο νωρίτερα, το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι ένας Καλιφορνέζος που σκαρφάλωσε την περασμένη εβδομάδα στην περίφραξη του Λευκού Οίκου βρισκόταν επί τουλάχιστον 15 λεπτά στον νότιο κήπο της προεδρικής κατοικίας, μέχρι να συλληφθεί από τους πράκτορες της υπηρεσίας ασφαλείας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης