Βέλγιο: Η υπουργός Παιδείας οδηγεί και πίνει... μπύρες

Βέλγιο: Η υπουργός Παιδείας οδηγεί και πίνει... μπύρες

Μέσα σε διάστημα δέκα μηνών συνελήφθη δύο φορές από την αστυνομία 

Βέλγιο: Η υπουργός Παιδείας οδηγεί και πίνει... μπύρες
Το... καλό παράδειγμα έδωσε η υπουργός Παιδείας του Βελγίου στους νέους για να αποφεύγουν το αλκοόλ την ώρα της οδήγησης. Η υπουργός του Βελγίου, Μαρί Μαρτίν Σιν, μέσα σε διάστημα δέκα μηνών, συνελήφθη δύο φορές από την αστυνομία να οδηγεί έχοντας υπερβεί το επιτρεπόμενο όριο στο αλκοτέστ στο οποίο υπεβλήθη.

Για ανάρμοστη συμπεριφορά της υπουργού κάνει λόγο η γαλλική εφημερίδα «Le Monde», υποστηρίζοντας πως, τα όσα λέει στις ομιλίες της απευθυνόμενη στους νέους για τον κίνδυνο που εγκυμονεί το αλκοόλ για την ασφάλειά τους, δεν τα εφαρμόζει η ίδια.  

Κλείσιμο
Την πρώτη φορά, το Μάιο του 2016, η πρώην δασκάλα αναγκάστηκε να παραδεχτεί το λάθος της και να ζητήσει συγγνώμη από τους συμπολίτες της.

Τη δεύτερη φορά, η υπουργός πιάστηκε στα... πράσα το διήμερο του «Σαββατοκύριακου χωρίς αλκοόλ», που ορίστηκε από τις βελγικές αρχές για να περιοριστεί ο αριθμός των ατυχημάτων στους δρόμους.

Έχοντας παραδεχτεί το λάθος της, η υπουργός Παιδείας του Βελγίου, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος (CDH), ομολόγησε ότι έχει ιδιαίτερη αδυναμία στη μπύρα «Val- Dieu».

Η επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος την έχει βάλει στο «μάτι» με την ίδια να ξέρει ότι είναι πλέον με το ένα... πόδι έξω από το υπουργείο. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης