Δημοσκόπηση: Το 71% των Ισπανών λέει «όχι» σε νέες εκλογές

Δημοσκόπηση: Το 71% των Ισπανών λέει «όχι» σε νέες εκλογές

Παρά τις συνεχείς συνομιλίες το αδιέξοδο παραμένει και η χώρα φαίνεται να οδεύει για τρίτη φορά μέσα σ΄ένα χρόνο στις κάλπες 

Δημοσκόπηση: Το 71% των Ισπανών λέει «όχι» σε νέες εκλογές
Η πλειοψηφία των Ισπανών λέει «όχι» σε νέες εκλογές, ωστόσο, με βάση το αδιέξοδο στις συνομιλίες των πολιτικών κομμάτων, η χώρα οδεύει - όπως όλα δείχνουν - για τρίτη φορά μέσα σ΄ένα χρόνο στις κάλπες με τον Μαριάνο Ραχόι να εμφανίζεται ενισχυμένος. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας "El Pais", το 71% των Ισπανών δεν επιθυμεί την διεξαγωγή νέων εκλογών ενώ μόλις το 63% υποστηρίζει πως θα πήγαινε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για τρίτη φορά σ΄ένα χρόνο, ποσοστό που αποτελεί - εφόσον επιβεβαιωθεί- ιστορικό χαμηλό για την  μεταπολιτευτική Ισπανία.

Κλείσιμο
Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 58% των ερωτηθέντων θεωρεί υπεύθυνους για το αδιέξοδο στη χώρα τους πολιτικούς.

Στην πρόθεση ψήφου, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι έρχεται πρώτο με ποσοστό 35% το οποίο, αν και απέχει από την αυτοδυναμία, θα έδινε επιπλέον έδρες στις 137 που διαθέτει σήμερα.

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει επίσης ότι οι Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσεθ κατακτούν την δεύτερη θέση με ποσοστό 21,3%. 

Σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν οι Podemos με 21,1%. Στην τέταρτη θέση οι Ciudadans με επικεφαλής το Άλμπερτ Ριβέρα.

Τις τελευταίες ημέρες, το ενδιαφέρον έχει στραφεί στις κινήσεις της Καταλονίας, η οποία προχωρά το σχέδιο ανεξαρτησίας, αλλά και στις τοπικές κάλπες που στήνονται στις 25 Σεπτεμβρίου στη Γαλικία και Χώρα των Βάσκων.

Στη Γαλικία το κόμμα του Ραχόι αναμένεται να κερδίσει με μεγάλη άνεση την απόλυτη πλειοψηφία ενώ στη Χώρα των Βάσκων το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι κακό για τους Σοσιαλιστές, αλλά και για το Λαϊκό Κόμμα, το οποίο όμως δεν είχε ποτέ μεγάλη επιρροή στην περιοχή. 

Αντιθέτως, οι Σοσιαλιστές είχαν καταφέρει το 2009 μέχρι και να κερδίσουν την προεδρία. Ανεξάρτητα, πάντως, από το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών στη Γαλικία και τη Χώρα των Βάσκων, για πολλούς πολιτικούς αναλυτές, η τρίτη κάλπη είναι σίγουρη, εφόσον δεν υπάρξει αλλαγή στην ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλιστών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης