Το «εξπρές του μεσονυχτίου» για τους Τούρκους στρατηγούς

Το «εξπρές του μεσονυχτίου» για τους Τούρκους στρατηγούς

Δείτε βίντεο - Ο υποτιθέμενος «αρχηγός» των πραξικοπηματιών Ακίν Οζτούρκ και άλλοι Τούρκοι αξιωματικοί με εμφανή τα σημάδια από τα χτυπήματα

Το «εξπρές του μεσονυχτίου» για τους Τούρκους στρατηγούς
Καταβεβλημένοι και με εμφανή σημάδια κακοποίησης απεικονίζονται στο παρακάτω βίντεο οι στρατηγοί του Ερντογάν, οι οποίοι από τα ξημερώματα του Σαββάτου βρίσκονται στα χέρια των τουρκικών αρχών, έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Η τουρκική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες με τους αξιωματικούς, τους οποίους ο Τούρκος πρόεδρος θεωρεί υπεύθυνους για τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στην γείτονα χώρα.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο υποτιθέμενος «αρχηγός» των πραξικοπηματιών Ακίν Οζτούρκ, ο οποίος εμφανίζεται μάλιστα με σοβαρές εκδορές στα χέρια, αλλά και έναν επίδεσμο γύρω από το αυτί του.

Με χτυπημένα τα πρόσωπά τους -και όχι μόνο- και τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, οι αξιωματικοί αναγκάζονται να πουν τα ονόματά τους στην κάμερα για να καταγραφούν από τους άντρες του Ερντογάν, οι οποίοι δεν δίστασαν να παρουσιάσουν τις εικόνες αυτές σε ολόκληρο τον κόσμο, ίσως προς συμμόρφωση όσων σκέφτονται να επιχειρήσουν ξανά να καταλάβουν την εξουσία στην χώρα.

Ο Ακίν Οζτούρκ

Κλείσιμο


Πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας τις περασμένες ημέρες ήθελαν τον Ακίν Οζτούρκ να είναι ο «ηγέτης» των πραξικοπηματιών, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση αναφορικά με το ποιος ή ποιοι προσπάθησαν στην πραγματικότητα να καταλάβουν την εξουσία στην Τουρκία.

Δείτε τους χτυπημένους αξιωματικούς




Αδυσώπητο κυνηγητό πραξικοπηματιών και υπόπτων 
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις τάξεις του τουρκικού δημοσίου έχουν αποταχθεί ήδη περισσότερα από 20.000 άτομα και «ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί» όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Κατηγορούμενοι ως μέλη του δικτύου FETÖ, δηλαδή της τρομοκρατικής -όπως την αποκαλεί ο Ερντογάν- οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, στον οποίον καταλογίζεται η ηθική αυτουργία του πραξικοπήματος, είναι 8.777 υπάλληλοι διαφόρων βαθμίδων, συμπεριλαμβανομένων και περιφερειαρχών ή επικεφαλής τοπικών φορέων στην περιοχή της Άγκυρας.

Επιπλέον αυτών, απολύθηκαν αμέσως 7.899 άντρες των σωμάτων ασφαλείας, ενώ οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών που θεωρήθηκαν φιλικά διακείμενοι προς τους πραξικοπηματίες φτάνουν τους 1.500. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι υπό εξέταση για τη σχέση τους με την FETÖ βρίσκονται 7.453 ύποπτοι. Από αυτούς 6.038 είναι στρατιωτικοί, 755 δικαστικοί και εισαγγελείς, 100 αξιωματικοί της αστυνομίας και 650 πολίτες. Όπως όμως ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάκ, δεκάδες εντάλματα έχουν εκδοθεί για μέλη του δικαστικού σώματος, οι οποίοι καλούνται σε απολογία. 

Παράλληλα, ήδη έχουν παυθεί από τα καθήκοντά τους 3.000 δικαστικοί και εισαγγελείς, καθώς το καθεστώς Ερντογάν αποπειράται να ξεριζώσει τον «γκιουλενισμό» από ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό και κυρίως από το στρατό και τη δικαστική εξουσία.

Οι πραξικοπηματίες στρατηγοί



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης