Τουρκία: 103 στρατηγοί συνελήφθησαν για το πραξικόπημα!

Τουρκία: 103 στρατηγοί συνελήφθησαν για το πραξικόπημα!

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το 1/3 της ηγεσίας του τουρκικού στρατού φαίνεται πως συμμετείχε στην απόπειρα κατάληψης της εξουσίας στην γείτονα χώρα

Τουρκία: 103 στρατηγοί συνελήφθησαν για το πραξικόπημα!
Συνολικά 103 στρατηγοί συνελήφθησαν στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής γεγονός που, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, δείχνει ότι το 1/3 της ηγεσίας του τουρκικού στρατού συμμετείχε στην απόπειρα κατάληψης της εξουσίας στην γείτονα χώρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί πάνω από 6.000 άνθρωποι στην Τουρκία.

Η «εκκαθάριση» αφορά υψηλόβαθμους στρατιωτικούς και δικαστές, μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος που άφησε πίσω της τουλάχιστον 265 νεκρούς. Την ίδια ώρα, τόσο ο Ερντογάν, όσο και ο Τούρκος πρωθυπουργός έχουν δηλώσει δημόσια ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει την επαναφορά της θανατικής ποινής, για όσους ευθύνονται για την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ανησυχεί η ΕΕ για τις «εκκαθαρίσεις» Ερντογάν
Πάντως, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί για τις «εκκαθαρίσεις» Ερντογάν
Κλείσιμο
, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του Αυστριακού Επιτροπού Γιοχάνες Χαν.

Προσερχόμενος την Δευτέρα στο Συμβούλιο και ερωτηθείς για την άποψη του για την Τουρκία, παρατήρησε πως οι μαζικές συλλήψεις των πραξικοπηματιών και των συνεργών τους έγιναν πολύ γρήγορα, πράγμα που κάνει τον Επίτροπο να συμπεραίνει πως οι λίστες των υπόπτων ήταν «έτοιμες από καιρό, για να χρησιμοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή».

Αναλυτικά, ο Αυστριακός Επίτροπος τόνισε πως: «Είναι όπως τα φοβόμαστε. Στη δήλωση μου μαζί με την Φεντερίκα Μοργκερίνι μετά το πραξικόπημα, είπαμε πως αναμένουμε η δράση της κυβέρνησης την επόμενη ημέρα να είναι συμβατή με το διεθνές δίκαιο και αυτό δεν έχει γίνει προς το παρόν». Στη συνέχεια συμπλήρωσε σε ερώτηση για την ταχύτητα των μαζικών συλλήψεων: «Ήταν τουλάχιστον προετοιμασμένο και το γεγονός πως οι λίστες είναι διαθέσιμες ακριβώς μετά την ολοκλήρωση του πραξικοπήματος, μας δείχνει πως όλα ήταν έτοιμα από πριν για να χρησιμοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης