Σε πλήρη ετοιμότητα το νοσοκομείο «Πριγκίπισσα Γκρέις» του Μονακό

Σε πλήρη ετοιμότητα το νοσοκομείο «Πριγκίπισσα Γκρέις» του Μονακό

Μια μονάδα διαχείρισης κρίσεων και μονάδα ψυχολογικής υποστήριξης στο νοσοκομείο «Πριγκίπισσα Γκρέις» του Μονακό έχουν συσταθεί για να συνδράμουν την γειτονική Γαλλία, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια

Σε πλήρη ετοιμότητα το νοσοκομείο «Πριγκίπισσα Γκρέις» του Μονακό
Οι αρχές στο πριγκιπάτο του Μονακό κινητοποιήθηκαν αμέσως για να βοηθήσουν την γειτονική Γαλλία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, μετά τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων στο μακελειό της Νίκαιας, το βράδυ της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο «Πριγκίπισσα Γκρέις» του Μονακό δημιουργήθηκε μονάδα διαχείρισης κρίσεων και μονάδα ψυχολογικής υποστήριξης.

Κλείσιμο
Ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου Patrick Bini και ο καθηγητής Yann-Erick Claessens, επικεφαλής του τμήματος εκτάκτων αναγκών του νοσοκομείου, ήρθαν σε επαφή με τις γαλλικές αρχές και με το γενικό νοσοκομείο της Νίκαιας, αμέσως μετά το μακελειό, όταν ο 31χρονος Γαλλοτυνήσιος Mohamed Lahouaiej Bouhlel σκόρπισε τον θάνατο πέφτοντας με φορτηγό επάνω στο πλήθος, που παρακολουθούσε σόου πυροτεχνημάτων για την εθνική γιορτή της Γαλλίας.

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Μονακό Stéphane Valeri, ζήτησε αμέσως να ενημερώνεται τακτικά για την κατάσταση και για τα μέτρα που λαμβάνει το νοσοκομείο για να συνδράμει, αν χρειαστεί ,το νοσοκομείο της Νίκαιας για τους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης.



Το νοσοκομείο «Πριγκίπισσα Γκρέις» έχει τεθεί σε προ - συναγερμού κατάσταση και οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε καίριες θέσεις έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει περίπτωση να κληθούν εκτάκτως να εργαστούν.

Ήδη το νοσοκομείο του πριγκιπάτου έχει ενημερώσει το νοσοκομείο της Νίκαιας για τα διαθέσιμα κρεβάτια, τις ποσότητες αίματος και το ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να προσφέρει.

Την προηγούμενη νύχτα, μετά το μακελειό, δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν από την Νίκαια στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου «Πριγκίπισσα Γκρέις». Το νοσοκομείο του πριγκιπάτου έχει δεχθεί πολλές προσφορές από εθελοντές αιμοδότες, αλλά, προς το παρόν, η αρμόδια υπηρεσία στη Γαλλία (EFS) δηλώνει πως έχει επαρκή αποθέματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης