Liberation: Πριν ο Λαρόσι σφάξει τον αστυνομικό, το θύμα είχε πάει στο σπίτι του τζιχαντιστή

Liberation: Πριν ο Λαρόσι σφάξει τον αστυνομικό, το θύμα είχε πάει στο σπίτι του τζιχαντιστή

Ο 25χρονος δράστης Λαρόσι Αμπάλα δεν είχε επιλέξει τυχαία τα θύματά του. Ήθελε να πάρει εκδίκηση..., γράφει το επίμαχο δημοσίευμα

Liberation: Πριν ο Λαρόσι σφάξει τον αστυνομικό, το θύμα είχε πάει στο σπίτι του τζιχαντιστή
Προσωπική υπόθεση ήταν για τον Γάλλo δράστη που έσφαξε τους δύο αστυνομικούς, όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Liberation». 

Ο 25χρονος δράστης Λαρόσι Αμπάλα δεν είχε επιλέξει τυχαία τα θύματά του. Ήθελε να πάρει εκδίκηση..., όπως γράφει το επίμαχο δημοσίευμα.

Κλείσιμο
Με τον αστυνομικό διοικητή, ο Αμπάλα είχε προσωπικές διαφορές, σύμφωνα με την εφημερίδα «Libearation» που επικαλείται τους διαλόγους του διαπραγματευτή των επίλεκτων δυνάμεων της Γαλλίας και του Αμπάλα την ώρα που ο ίδιος ταμπουρωθεί στο σπίτι του αστυνομικού με τον τρίχρονο γιο του άτυχου ζευγαριού. 

«Όταν αποφάσισε να επισκεφθεί το ζευγάρι στο σπίτι του είχε σκεφθεί πολύ καλά ποιους θα έσφαζε με το μαχαίρι. Το σπίτι του δράστη είχε επισκεφθεί πρώτα ο αστυνομικός, αν και δεν έγιναν γνωστοί οι λόγοι της επίσκεψης», επισημαίνει το δημοσίευμα.  

Tις πληροφορίες αυτές αυτές επιβεβαίωσε ο διαπραγματευτής των γαλλικών επίλεκτων δυνάμεων (RAID) στο πλαίσιo της «ανάκρισης» που έκανε στον δράστη για να προσδιορίσει τα κίνητρά του.  

Την ώρα που ο Αμπάλα συνομιλούσε με τον διαπραγματευτή της RAID, ο δράστης του είπε την ακόλουθη φράση: «Ήρθε σε μένα, τώρα είναι η σειρά μου να τον επισκεφθώ». 

Λαμβάνοντας υπόψη αυτή τη φράση, οι γαλλικές αστυνομικές αρχές συμπέραιναν ότι ο Αμπάλα επέλεξε συνειδητά τα θύματά του λόγω προηγούμενων διαφορών. 

Όπως είχε δηλώσει την περασμένη Τρίτη ο Εισαγγελέας των Παρισίων, ο 25χρονος δράστης ότι ο αστυνομικός διοικητής ήταν ένας ευσυνείδητος άνθρωπος. 

Από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη προκύπτει επίσης πως, μετά την αποφυλάκισή του -το 2013 ο Αμπάλα καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για διασυνδέσεις με τζιχαντιστές- η συμπεριφορά του είχε αλλάξει: «Όταν αποφυλακίστηκε, ήταν πολύ απομονωμένος, ο ίδιος προτιμούσε να κρατάει αποστάσεις και άλλαζε συχνά φίλους», γράφει η αριστερή εφημερίδα της Γαλλίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης