Μία μαϊμού βύθισε στο σκοτάδι ολόκληρη την Κένυα!

Μία μαϊμού βύθισε στο σκοτάδι ολόκληρη την Κένυα!

Ο μετασχηματιστής, στον υδροηλεκτρικό σταθμό Gitaru χτυπήθηκε, με αποτέλεσμα την απώλεια 180 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας, προκαλώντας ένα γενικό blackout σε όλη την Κένυα

Μία μαϊμού βύθισε στο σκοτάδι ολόκληρη την Κένυα!
Μία και μοναδική μαϊμού προκάλεσε μια διακοπή ρεύματος σε όλη την Κένυα, ερχόμενη σε επαφή με ένα κρίσιμο κόμβο του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Η μαϊμού έπεσε σε ένα μετασχηματιστή, στον υδροηλεκτρικό σταθμό Gitaru, την Τρίτη, ανέφερε σε δήλωσή του, ο παροχέας ηλεκτρικής ενέργειας KenGen.

Ο μετασχηματιστής τότε χτυπήθηκε, με αποτέλεσμα την απώλεια 180 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας, προκαλώντας ένα γενικό blackout σε όλη την Κένυα. Η ισχύς αποκαταστάθηκε σχεδόν τέσσερις ώρες αργότερα και ο μικρός «μπαχαλάκιας» επέζησε της περιπέτειάς του, είπε η KenGen. Πλέον έχει αναλάβει την περίθαλψή του η υπηρεσία άγριας φύσης της Κένυας.

«Οι εγκαταστάσεις ισχύος της KenGen προφυλάσσονται με ηλεκτρική περίφραξη, που κρατά μακριά επιδρομές των άγριων ζώων», ανέφερε η δήλωση. «Λυπούμαστε για αυτό το μεμονωμένο περιστατικό και η εταιρεία εξετάζει τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας σε όλα τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας μας».

Η ιστοσελίδα Business Daily Αφρικής ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις υπέστησαν το κύριο βάρος της συσκότισης της Τρίτης.
Κλείσιμο

Πολλοί, βέβαια, είχαν εγκαταστήσει γεννήτριες, ως αποτέλεσμα προηγούμενων συσκοτίσεων, είπε η KenGen.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης