Δείτε βίντεο: Πέταξαν αυγά στον Μακρόν, τον καταλληλότερο για διάδοχο του Ολάντ

Δείτε βίντεο: Πέταξαν αυγά στον Μακρόν, τον καταλληλότερο για διάδοχο του Ολάντ

Συνδικαλιστές επιφύλαξαν άγριο καλωσόρισμα στον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν - O σοσιαλιστής πολιτικός δέχτηκε αυγά στο κεφάλι από δεκάδες διαδηλωτές του συνδικάτου CGT που φώναζαν «φύγε» και «να αποσύρετε τώρα το νόμο Ελ Κομρί»

Δείτε βίντεο: Πέταξαν αυγά στον Μακρόν, τον καταλληλότερο για διάδοχο του Ολάντ
Σε Γολγοθά εξελίσσεται η τρέχουσα εβδομάδα για τον Γάλλο Πρόεδρο , Φρανσουά Ολάντ , με τη χώρα του να βάλλεται πανταχόθεν λίγο πριν την έναρξη του Eυρωπαικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

 Ο Γάλλος πρόεδρος περίμενε με ανυπομονησία το αθλητικό γεγονός για να ενισχυθεί η δημοτικότητά του και να βρεθεί η πατρίδα του στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ. Την ίδια ώρα όμως η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με τρομοκρατικές απειλές, καταστροφικές πλημμύρες αλλά και απεργίες. Τα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία είναι δρακόντεια με τις μυστικές υπηρεσίες στην Ουκρανία να ανακοινώνουν την σύλληψη ενός Γάλλου ο οποίος σχεδίαζε 15 επιθέσεις κατά την διάρκεια του Euro 2016, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο "RTL".

Κλείσιμο
Αυγά στο κεφάλι του Εμανουέλ Μακρόν




Στο Montreuil , συνδικαλιστές επιφύλαξαν σήμερα ένα άγριο καλωσόρισμα στον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. O Σοσιαλιστής πολιτικός δέχτηκε αυγά στο κεφάλι από δεκάδες διαδηλωτές του συνδικάτου CGT που δίνει τον "τόνο" στις συνεχιζόμενες απεργίες και κινητοποιήσεις των Γάλλων πολιτών έναντι του εργασιακού νόμου "Ελ Κομρί". Σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Parisien" , οι σωματοφύλακες έσπευσαν να προστατεύσουν τον Μακρόν την ώρα που  εξαγριωμένοι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως : "Φύγε" και "Να αποσύρετε τώρα το νόμο Ελ Κομρί".

Στο ναδίρ η δημοτικότητά των Γάλλων υπουργών 
Η δημοτικότητά του Γάλλου προέδρου , Φρανσουά Ολάντ έχει πιάσει πάτο συμπαρασύροντας και τα άλλα μέλη της κυβέρνησής του. 

Εκτός από τον πρωθυπουργό, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος χρεώθηκε την δυσφορία των Γάλλων πολιτών απέναντι στο πολιτική του Γάλλου προέδρου, και ο υπουργός Οικονομίας, Εμανουέλ Μακρόν , ένας από τους πιο δημοφιλής πολιτικούς  της Γαλλίας (ο δεύτερος μετά τον Αλέν Ζιπέ), πληρώνει το τίμημα...

 Την ώρα που ο Μακρόν δεχόταν γιουχαίσματα έξω από το Ταχυδρομείο της περιοχής Μontreuil με τον ίδιο να καταδικάζει την βία και την επιθετικότητα σε βάρος του, ο Βαλς ανακοίνωνε ότι η χώρα του θα δαπανήσει δισεκατομμύρια  ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στη χώρα. Ωστόσο,  δώδεκα περιοχές στην περιφέρεια "Ile De France" και στη Νορμανδία, εξακολουθούν να βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό αφού οι σφοδρές βροχοπτώσεις συνεχίζονται.  

Συνεχίζεται ο απεργιακός πυρετός
Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο απεργιακός πυρετός στη χώρα. Τουλάχιστον έξι στα οκτώ διυλιστήρια της χώρας δεν λειτουργούν, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα "Le Figaro". 

Την ίδια στιγμή, λίγες ημέρες πριν από την πρώτη σέντρα, αίσθηση προκαλούν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι 82 άτομα από την ασφάλεια των γηπέδων και των φιλάθλων βρίσκονται στη γαλλική λίστα με τους υπόπτους τρομοκρατίας. 

Ορισμένοι εξ αυτών ήταν φανατικοί μουσουλμάνοι και άλλοι βίαιοι εξτρεμιστές, που συμμετείχαν σε νεοναζιστικές οργανώσεις ή υπήρξαν μέλη της Άκρας Αριστεράς. Συνολικά 3.500 άνθρωποι έχουν προσληφθεί για να ενισχύσουν τις προσπάθειες των αρχών. 

Αστακός η Γαλλία  
Εξάλλου, το Σάββατο έγινε γνωστό ότι στα τέλη Μαΐου συνελήφθη στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία ένας Γάλλος, που φέρεται να ετοίμαζε χτύπημα στη Γαλλία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο 25χρονος συνελήφθη από Ουκρανούς συνοριοφύλακες μεταφέροντας στο όχημά του ένα «οπλοστάσιο» από όπλα και εκρηκτικά, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών ρουκετών αλλά και Καλάσνικοφ. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί και σωματοφύλακες θα βρίσκονται επί ποδός  προκειμένου να προστατευθούν τα στάδια και οι χώροι των φιλάθλων, όπου αναμένεται να βρεθούν στη Γαλλία το διάστημα μεταξύ 10ης Ιουνίου και 10ης Ιουλίου για το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης