Καναδάς: Η φωτιά στο Φορτ Μακμάρεϊ «καίει» και τα έσοδα από το πετρέλαιο

Καναδάς: Η φωτιά στο Φορτ Μακμάρεϊ «καίει» και τα έσοδα από το πετρέλαιο

Έχουν χαθεί πάνω από 1,2 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο, τα οποία σε χρηματικές απώλειες υπολογίζονται στα 763 εκατ. δολάρια

Καναδάς: Η φωτιά στο Φορτ Μακμάρεϊ «καίει» και τα έσοδα από το πετρέλαιο
Τεράστια οικονομική ζημία έχει υποστεί τόσο η τοπική κοινωνία, όσο και η οικονομία της χώρας εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή Αλμπέρτα του Καναδά, καθώς έχουν χαθεί πάνω από 1,2 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο, τα οποία σε χρηματικές απώλειες υπολογίζονται στα 763 εκατ. δολάρια, στο διάστημα των δύο εβδομάδων που εξελίσσεται το φαινόμενο.

Κλείσιμο


Οι φωτογραφίες της NASA από τον διεθνή διαστημικό σταθμό δείχνουν ότι η φωτιά εξακολουθει να καίει σε μεγάλη έκταση, καλύπτοντας με καπνό ένα σημαντικό ποσοστό της περιοχής. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για τεράστια νούμερα και για μεγάλες απώλειες στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας. Χαρακτηριστικό της επιρροής που επέφερε σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι οι εκτιμήσεις των ειδικών περί μείωσης της παγκόσμιας ημερήσιας παραγωγής του «μαύρου χρυσού», σε συνδυασμό με την πτώση παραγωγής στη Νιγηρία, που κάνουν λόγο για διατήρηση της τιμής σε υψηλότερο επίπεδο, απ' ότι είχε υπολογιστεί.

Πολλές εταιρείες οργανώνονται ώστε να είναι έτοιμες για την επανέναρξη των εργασιών τους. Άλλες πάλι, δεν θα καταφέρουν να ανακάμψουν, γεγονός που ενδέχεται να αυξήσει και την ανεργία, επιφέροντας ανακατατάξεις σε επίπεδο πληθυσμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης