Τραγικό δυστύχημα στην Ιρλανδία: Πέντε άτομα πνίγηκαν όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε στην θάλασσα

Τραγικό δυστύχημα στην Ιρλανδία: Πέντε άτομα πνίγηκαν όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε στην θάλασσα

Μια οικογένεια πέντε ατόμων, δύο ενήλικοι και τρία παιδιά επέβαιναν σε αυτοκίνητο που έπεσε στην θάλασσα στην επαρχία Ντόνεγκαλ της Ιρλανδίας - Πώς το μόλις δύο μηνών κοριτσάκι της οικογένειας σώθηκε την τελευταία στιγμή από περαστικό που βούτηξε στα παγωμένα νερά του λιμανιού

Τραγικό δυστύχημα στην Ιρλανδία: Πέντε άτομα πνίγηκαν όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε στην θάλασσα
Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες βράδυ στο λιμάνι της πόλης Buncrana, στην επαρχία Ντόνεγκαλ, στο βοριοδυτικό τμήμα της Ιρλανδίας. Η 57χρονη Ruth Daniels μαζί με τον 46χρονο γαμπρό της Sean McGrotty, την 15χρονη κόρη της Jodie Lee και τα τρία εγγόνια της, τον 12χρονο Mark και τον 8χρονο Evan, καθώς και την δύο μηνών αδελφούλα τους, αποφάσισαν λόγω του καλού καιρού να ταξιδέψουν από το Ντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας στο Ντόνεγκαλ.

Η μεγαλύτερη κόρη της Daniels και μητέρα των τριών παιδιών δεν ήταν μαζί τους καθώς είχε πάει για Σαββατοκύριακο στην Βρετανία. Η εξαμελής οικογένεια επέβαινε σε αυτοκίνητο μάρκας Audi Q7 το οποίο, ενώ βρισκόταν στην αποβάθρα, γλίστρησε και έπεσε στην θάλασσα. Τα δημοσιεύματα του ιρλανδικού Τύπου αναφέρουν ότι το όχημα ξέφυγε και έπεσε στο νερό εξαιτίας της ολισθηρότητας που δημιουργούν τα φύκια στον προβλήτα του λιμανιού.

Κλείσιμο
Το Audi άρχισε να βυθίζεται πολύ γρήγορα στα παγωμένα νερά και αυτόπτες μάρτυρες που έσπευσαν στο σημείο αναφέρουν ότι η οικογένεια εκλιπαρούσε απελπισμένα για βοήθεια. Ένας περαστικός έβγαλε τα ρούχα του και έπεσε στα παγωμένα νερά για να προσφέρει βοήθεια στην οικογένεια. Καθώς το αυτοκίνητο βυθιζόταν ο τολμηρός άντρας κατόρθωσε να τραβήξει από ένα ανοιχτό παράθυρο του Audi το κοριτσάκι, που είναι το μόνο που επέζησε από την εξαμελή οικογένεια.


                               Τα δύο αδελφάκια που πνίγηκαν στο τραγικό συμβάν



Ένας αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε το τραγικό περιστατικό, στο λιμάνι του Buncrana, ένα σημείο δημοφιλές στην πόλη, καθώς πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες μεταβαίνουν στην περιοχή για να δουν το ηλιοβασίλεμα. «Περπατούσα και άκουσα φωνές. Είδα το αυτοκίνητο που είχε πέσει από την αποβάθρα στην θάλασσα. Φώναξα για βοήθεια, η ακτοφυλακή ήρθε όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Ο άντρας που καθόταν στην θέση του οδηγού μου φώναξε να καλέσω την ακτοφυλακή και ενώ εκείνος μου φώναζε άκουγα παιδιά να ουρλιάζουν από το πίσω κάθισμα. Η σκηνή ήταν σουρεαλιστική. Δεν πίστευα όσα έβλεπα μπροστά στα μάτια μου», δήλωσε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα το κοριτσάκι που διασώθηκε νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της περιοχής, αλλά η πορεία της υγείας του δεν έχει ακόμα γίνει γνωστή. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης