Αργεντινή: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του ιού Ζίκα

Αργεντινή: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του ιού Ζίκα

Οι αρχές καθησυχάζουν τους πολίτες, καθώς πρόκειται για εισαγόμενο περιστατικό

Αργεντινή: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του ιού Ζίκα
Ο ιός Ζίκα εξαπλώνεται και στην Αργεντινή; Οι αρχές της λατινοαμερικάνικης χώρας επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα σε μία γυναίκα από την Κολομβία, η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην πατρίδα της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υγειονομικής υπηρεσίας, η 23χρονη γυναίκα δεν παρουσίασε συμπτώματα όταν επέστρεψε στην Αργεντινή. Λίγες μέρες μετά, εμφάνισε Δάγκειο Πυρετό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό Ζίκα.

Κλείσιμο
Στην Κολομβία η κατάσταση εξελίσσεται σε επιδημία, καθώς τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου έχουν διαπιστωθεί 13.531 περιπτώσεις, ενώ σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο, μόνο στη Βραζιλία έχουν καταγραφεί περισσότερα κρούσματα.

Οι αρχές της Αργεντινής επιχειρούν να καθησυχάσουν τους πολίτες της χώρας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα εισαγόμενο περιστατικό. Την ίδια στιγμή, οι αρχές διευκρίνισαν ότι ένα ύποπτο κρούσμα στην πόλη Ροζάριο, επαρχία της Σάντα Φε, δεν αφορούσε τον ιό Ζίκα.

Ο ιός Ζίκα μεταφέρεται από μολυσμένα κουνούπια και διοχετεύεται στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω του τσιμπήματος. Τα συμπτώματα που παρουσιάζει είναι ήπιος πυρετός, εξάνθημα, μυϊκοί πόνοι, επιπεφυκίτιδα, καθώς και γενετικές ανωμαλίες στις έγκυες γυναίκες, όταν μολύνονται κατά το πρώτο ή δεύτερο τρίμηνο της κύησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης