Οι παθογένειες του ΕΟΦ – Τα 14 βήματα για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του

Οι παθογένειες του ΕΟΦ – Τα 14 βήματα για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του

Σημαντικές παθογένειες που χρήζουν βελτίωσης διαπιστώνει στον ΕΟΦ η αρμόδια 12μελής Ομάδα Εργασίας που έχει ως αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού

ESY
Σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) προτείνει 12 μελής Ομάδα Εργασίας που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό.

Μέσα από 14 προτάσεις, η αρμόδια Ομάδα κρίνει ότι θα αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του Οργανισμού σε πέντε τομείς: Διακυβέρνηση, Χρηματοδότηση, Νομοθετικό – Ρυθμιστικό πλαίσιο, Εξωστρέφεια και Δημόσιες Σχέσεις, καθώς και Έρευνα και Ανάπτυξη.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βάσει δύο μεθολογικών προσεγγίσεων, αναδεικνύει σημαντικές παθογένειες στον ΕΟΦ που χρήζουν βελτίωσης. Παραδείγματα αποτελούν η απουσία ενός δομημένου (επικαιροποιημένου) στρατηγικού σχεδίου και οργανογράμματος. Επίσης, η απουσία συστηματικής αλληλεπίδρασης και συντονισμού μεταξύ των Διευθύνσεων του Οργανισμού, καθώς και οι ελλείψεις προσωπικού αλλά και πλάνου των μελλοντικών αλλαγών. Στον ΕΟΦ καταγράφεται περιορισμένη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, υπάρχει μεγάλος όγκος πληροφοριών και περιορισμένη αξιοποίηση των διαθέσιμων δεδομένων. Την ίδια στιγμή, η Ομάδα Εργασίας διαπιστώνει ανάγκη ενίσχυσης της «εταιρικής εικόνας» του Οργανισμού.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Νεκροί ο πρόεδρος του Ιράν και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

«Σαρώνει» τη Βόρεια Ελλάδα ο Μητσοτάκης για να φρενάρει διαρροές - Στη Θεσσαλονίκη με ατζέντα καθημερινότητας

Από πού προήλθαν τα χρήματα και πώς έφτασαν να κυριαρχούν στη ζωή μας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης