Παρίσι: Μειωμένες οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων μετά τις επιθέσεις

Παρίσι: Μειωμένες οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων μετά τις επιθέσεις

Η Γαλλία είναι η πιο δημοφιλής χώρα στον κόσμο για τους τουρίστες, με το Παρίσι να δέχεται 32,2 εκατομμύρια επισκεπτών το 2014

Παρίσι: Μειωμένες οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων μετά τις επιθέσεις
Πτώση κατέγραψαν οι νέες κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για το Παρίσι, την εβδομάδα που ακολούθησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ταξιδιωτικών πληροφοριών ForwardKeys, οι παγκόσμιες κρατήσεις για το Παρίσι ήταν 27% λιγότερες για το διάστημα 14-21 Νοεμβρίου από ό,τι για το αντίστοιχο διάστημα το 2014.

Κλείσιμο
Ο διευθυντής της εταιρείας έρευνας Ολιβιέ Ζαγκέρ απέδωσε την πτώση κυρίως σε ταξιδεύοντες τουρίστες, και όχι σε επιχειρηματίες ή άτομα που είχαν προορισμό συγγενείς ή φίλους. «Η περίοδος των ακυρώσεων τελείωσε [...] αλλά η τάση στις κρατήσεις δεν δείχνει ακόμα ανάκαμψη» ανέφερε με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων. Προέβλεψε μάλιστα ότι «θα πάρει πολλούς μήνες» για να ανακάμψουν.

Σε ό,τι αφορά την εποχή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την ForwardKeys, οι κρατήσεις έχουν πέσει από την ίδια εποχή πέρσι κατά 13%.

Την εβδομάδα που ακολούθησε τις επιθέσεις στο Παρίσι (Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου), οι ακυρώσεις εισητηρίων ήταν 21% ψηλότερες από την ίδια εποχή το 2014, αλλά σύμφωνα με πρόσφατες ενδείξεις πλησιάζουν το περσινό επίπεδο ακυρώσεων.

Η Γαλλία είναι η πιο δημοφιλής χώρα στον κόσμο για τους τουρίστες, με το Παρίσι να δέχεται 32,2 εκατομμύρια επισκεπτών το 2014.

Πηγή στην Air France ανέφερε ότι έχει υπάρξει μείωση της κίνησης μετά τις επιθέσεις, αλλά είναι ακόμα νωρίς να τεκμηριωθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης