Το Ιράν καταδίκασε σε φυλάκιση Αμερικανό δημοσιογράφο

Το Ιράν καταδίκασε σε φυλάκιση Αμερικανό δημοσιογράφο

O Rezaian βρίσκεται στις ιρακινές φυλακές εδώ και έναν χρόνο με την κατηγορία της κατασκοπίας - «Η ηθελημένα ασαφής και αινιγματική ανακοίνωση εντείνει την αδικία της οποίας έχει πέσει θύμα», δήλωσε σήμερα ο αρχισυντάκτης της WP

Το Ιράν καταδίκασε σε φυλάκιση Αμερικανό δημοσιογράφο
Το Ιράν καταδίκασε σε φυλάκιση τον ρεπόρτερ της Washington Post, Jason Rezaian, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του δικαστικού συστήματος της χώρας, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει την διάρκεια της ποινής του.

«Η ετυμηγορία περιλαμβάνει ποινή φυλάκισης», είπε συγκεκριμένα ο Gholamhossein Mohseni Ejeie, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, προσθέτοντας ότι η «η ετυμηγορία για την υπόθεση Rezaian έχει εκδοθεί αλλά δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα στον δικηγόρο του». «Δεν μπορώ να ανακοινώσω άλλες λεπτομέρειες», συμπλήρωσε ο Ejeie.

Κλείσιμο
O Rezaian βρίσκεται στις ιρακινές φυλακές εδώ και έναν χρόνο με την κατηγορία της κατασκοπίας. Ο 39χρονος συνελήφθη τον Ιούλιο του 2014 στο σπίτι του στην Τεχεράνη, όπου εργαζόταν ως ανταποκριτής της αμερικανικής εφημερίδας για τα τελευταία δύο χρόνια.

Από τον περασμένο Μάιο ο ρεπόρτερ είχε εμφανιστεί τέσσερις φορές ενώπιον του Επαναστατικού Δικαστηρίου της Τεχεράνης (ένα ειδικό σώμα που εκδικάζει υποθέσεις που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια) σε συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών.

Η ηθελημένα ασαφής και αινιγματική ανακοίνωση εντείνει την αδικία της οποίας έχει πέσει θύμα ο Rezaian, δήλωσε σήμερα ο αρχισυντάκτης της WP Martin Baron. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ζητήσει επανειλημμένα την απελευθέρωση του Αμερικανού ρεπόρτερ, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης