Πώς γλίτωσε την ομηρία ένας Έλληνας στο Μάλι: Είδα τις σφαίρες και το 'σκασα

Πώς γλίτωσε την ομηρία ένας Έλληνας στο Μάλι: Είδα τις σφαίρες και το 'σκασα

Ο Μιχάλης Σκαπούλης βρισκόταν στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου την ώρα της επίθεσης και κατόρθωσε να διαφύγει χωρίς να τον πάρουν είδηση οι τρομοκράτες

Πώς γλίτωσε την ομηρία ένας Έλληνας στο Μάλι: Είδα τις σφαίρες και το 'σκασα
Τύχη - βουνό είχε ένας Έλληνας που ζει στο Μάλι, καθώς γλύτωσε κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια των τρομοκρατών που το πρωί της Παρασκευής πήραν 170 ομήρους στο ξενοδοχείο Ράντισον της πρωτεύουσας Μπαμάκο.

Ο Μιχάλης Σκαπούλης βρισκόταν από νωρίς το πρωί στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου, καθώς ζει στη γύρω περιοχή και συνεχίζει να γυμνάζεται εκεί. Όπως λέει στο BBC διηγούμενος την περιπέτειά του, «σήμερα το πρωί ήταν πολύ ήσυχα. Ήμουν εγώ και μόλις δυο άλλοι, που κάποια στιγμή έφυγαν και έμεινα μόνος μου».

Συνεχώς στο γυμναστήριο παίζει πολύ δυνατή μουσική εξηγεί κι έτσι δεν άκουσε τον παραμικρό θόρυβο: «Όταν πήγα να φύγω, αντιλήφθηκα πως στο ξενοδοχείο επικρατούσε ασυνήθιστη σιωπή. Προχώρησα προς το λόμπι, άνοιξα σιγά σιγά την πόρτα και είδα στο πάτωμα πεσμένες σφαίρες»! 

Η αντίδρασή του παρέμεινε ψύχραιμη, αφού επί τόπου έκανε στροφή, γύρισε στο γυμναστήριο και από εκεί βγήκε από το κτήριο. «Έξω υπήρχε ήδη στρατός και αστυνομία που με συνόδευσαν και κατόπιν με οδήγησαν σπίτι μου», λέει στο BBC.

Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης