Νέα προβλήματα και «πάγωμα» στις παραδόσεις για το Eurofighter στη Γερμανία

Νέα προβλήματα και «πάγωμα» στις παραδόσεις για το Eurofighter στη Γερμανία

O Γερμανός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι «παγώνει» τις παραδόσεις του μαχητικού αεροσκάφους, ύστερα από τη ανακάλυψη ενός σημαντικού τεχνικού προβλήματος

Νέα προβλήματα και «πάγωμα» στις παραδόσεις για το Eurofighter στη Γερμανία
Όπως όλα δείχνουν η κακή πορεία του Eurofighter δεν λέει να σταματήσει, ακόμα και μετά από το βάπτισμα του πυρός που πήρε πριν λίγα χρόνια στη Λιβύη. Τα νέα προβλήματα που ανέκυψαν δεν είναι τα πρώτα στην μακρά και δύσκολη πορεία του αεροσκάφους στην προσπάθειά του να σταθεί στην αγορά απέναντι -κυρίως- στα αμερικάνικα αεροπλάνα. 

Ο Υπουργός Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε ότι σταματά για άλλη μια φορά τις παραδόσεις του αεροσκάφους. Ενώ η Airbus, η οποία είναι ο κατασκευαστής του πολεμικού αεροσκάφους, δήλωσε ότι πρόβλημα δεν επηρεάζει τις επιδόσεις και την πτητική ικανότητα του αεροπλάνου.

Κλείσιμο
«Αυτό το περιστατικό δεν επηρρεάζει την ικανότητα του αεροπλάνου να πετάει, ούτε και την διάρκεια της ζωής του» τόνισε ένας εκπρόσωπος της Airbus. To πρόβλημα σύμφωνα με πληροφορίες έχει να κάνει με τον τρόπο που έχουν ανοιχτεί οι τρύπες στην άτρακτο του αεροσκάφους. Ένα αντίστοιχο πρόβλημα είχε ξαναπαρουσιαστεί παλαιότερα, και είχε οδηγήσει και τότε σε διακοπή των παραδόσεων των αεροσκαφών.

Το Eurofighter Typhoon είναι ένα κοινό πρόγραμμα μεταξύ διάφορων αεροναυπηγικών εταιριών της Ευρώπης: της αγγλικής ΒΑΕ, της ιταλικής Finmeccanica και της πολυεθνικής Airbus. Μπήκε σε επιχειρισιακή δράση το 2003, και πέταξε για πρώτη φορά σε πολεμική επιχείρηση στην Λιβύη το 2011. 

Η ανακάλυψη του νέου προβλήματος έρχεται περίπου ένα χρόνο μετά την δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, όταν είχε κατηγορηθεί για κακή ποιότητα του στρατιωτικού υλικού της Γερμανίας. Ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η Γερμανία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο στόλο σε Eurofighter με 110 εν ενεργεία και άλλα 33 σε φάση παραγγελίας. Η οποία όπως φαίνεται θα αργήσει...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης