Βίντεο: Θεατής-φερέφωνο του Τραμπ είπε τον Ομπάμα μουσουλμάνο

Βίντεο: Θεατής-φερέφωνο του Τραμπ είπε τον Ομπάμα μουσουλμάνο

Σφοδρή κριτική στον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών επειδή δεν διόρθωσε τον άνδρα από το κοινό

Βίντεο: Θεατής-φερέφωνο του Τραμπ είπε τον Ομπάμα μουσουλμάνο
Ήταν το 2008 όταν ο τότε υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις εκλογές των ΗΠΑ, Τζον ΜακΚέιν, είχε αρπάξει το μικρόφωνο από μία γυναίκα σε προεκλογική του συγκέντρωση επειδή δήλωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν «Άραβας».

Ανάλογες μνήμες ξυπνούν χάρη σε ένα ανάλογο περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν θεατή σε προεκλογική συγκέντρωση του πολυεκατομμυριούχο και υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν αντέδρασε με την ίδια ετοιμότητα του ΜακΚέιν.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εκκεντρικού επιχειρηματία στο Νιου Χάμσαϊρ, ο οποίος στις δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά προτίμησης, ένας άνδρας από το κοινό πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να μιλάει για το πρόβλημα της Αμερικής, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι άλλο από τους μουσουλμάνους.

«Έχουμε ένα πρόβλημα σε αυτή τη χώρα, λέγεται μουσουλμάνοι», είπε ο υποστηρικτής του Τραμπ με τον τελευταίο να γνέφει καταφατικά.

«Ξέρουμε ότι ο νυν πρόεδρός μας είναι μουσουλμάνος», συνέχισε ο άνδρας, με τον Τραμπ να λέει: «Σωστά».
Κλείσιμο

«Ξέρουμε ότι δεν είναι ούτε Αμερικανός», πρόσθεσε ο ψηφοφόρος του Τραμπ, με τον τελευταίο να λέει «χρειαζόμαστε αυτή την ερώτηση».

Ο άνδρας από το κοινό συμπλήρωσε πως «έχουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να μας σκοτώσουν. Πώς μπορούμε να τους ξεφορτωθούμε;».

Ο Τραμπ όχι μόνο δεν διόρθωσε την αναφορά του άνδρα στον Ομπάμα ως μουσουλμάνο για να εξηγήσει ότι είναι χριστιανός και Αμερικανός, αλλά απάντησε ανενόχλητος λέγοντας πως «συμβαίνουν άσχημα πράγματα και ότι θα τα κοιτάξουμε».

Όπως ήταν αναμενόμενο η… παράληψή του δέχθηκε σφοδρή κριτική από χρήστες του Διαδικτύου, αλλά και από τους Δημοκρατικούς, με την υποψηφία για το χρίσμα, Χίλαρι Κλίντον, να κάνει λόγο για «απεχθή, ενοχλητική και λάθος ρητορική».

Μάλιστα, ανήρτησε και σχετικό μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, στο οποίο έγραφε: «Το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν καταδικάζει τις εσφαλμένες δηλώσεις για τον πρόεδρο των ΗΠΑ και την απεχθή ρητορική για τους μουσουλμάνους είναι ενοχλητικό και απλώς λάθος. Κόψ’το».

Από την άλλη, η επικεφαλής της Εθνικής Δημοκρατικής Επιτροπής έκανε λόγο για «ρατσισμό χωρίς όρια», εξηγώντας ωστόσο ότι η στάση του Τραμπ δεν την εξέπληξε.

Όπως αναφέρει το BBC μετά την κατακραυγή η εκπρόσωπος της προεκλογικής καμπάνιας του γραφικού υποψηφίου επιχείρησε να υποβιβάσει το γεγονός, λέγοντας πως το μόνο που άκουσε από την ερώτηση ο Τραμπ ήταν η αναφορά για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

«Ο Τύπος θέλει να το κάνει θέμα. Το μεγαλύτερο θέμα είναι ότι ο Ομπάμα εξαπολύει πόλεμο κατά των χριστιανών σε αυτή τη χώρα», πρόσθεσε η επικεφαλής της καμπάνιας στην Washington Post.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης