Νότιο Σουδάν: Υπεγράφη η συνθήκη ειρήνης με τους επαναστάτες

Νότιο Σουδάν: Υπεγράφη η συνθήκη ειρήνης με τους επαναστάτες

Ο πρόεδρος Σάλβα Κίιρ εξέφρασε τις σοβαρές ενστάσεις του για τη μέθοδο διαμεσολάβησης, αλλά και ορισμένους όρους της συνθήκης

Νότιο Σουδάν: Υπεγράφη η συνθήκη ειρήνης με τους επαναστάτες
Προσωρινό τέλος στον εμφύλιο πόλεμο που μαινόταν το προηγούμενο διάστημα στο Νότιο Σουδάν βάζει η υπογραφή της συνθήκης ειρήνης μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών που επικυρώθηκε την Τετάρτη (26/8).

Ο πρόεδρος της χώρας, Σάλβα Κίιρ έβαλε την υπογραφή του στο κείμενο της συμφωνίας, μετά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και τη σαφή απειλή για επιβολή κυρώσεων. Αν και αποδέχθηκε τους όρους με την υπογραφή του, ο πρόεδρος του Νότιου Σουδάν εξέφρασε τις σοβαρές ενστάσεις του για τη μέθοδο της διαμεσολάβησης, αλλά και ορισμένους όρους της συνθήκης ειρήνης.

Κλείσιμο
Ο ηγέτης των επαναστατών, Ριέκ Μασάρ είχε υπογράψει τη συνθήκη από την περασμένη εβδομάδα, αλλά ο Σάλβα Κίιρ δεν την είχε κάνει αποδεκτή. Έστω και με αυτές τις συνθήκες, τερμάτισε ένας εμφύλιος πόλεμος που διήρκεσε μήνες, ενώ απομένει να διευθετηθεί η επιστροφή του Ριέκ Μασάρ στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης