ΗΠΑ: Ανησυχία για το ταξίδι του διοικητή των ιρανικών Δυνάμεων Κουντς στη Μόσχα

ΗΠΑ: Ανησυχία για το ταξίδι του διοικητή των ιρανικών Δυνάμεων Κουντς στη Μόσχα

Το Fox News μετέδωσε ότι ο Σολεϊμανί, ο αρχηγός της επίλεκτης μονάδας των Φρουρών της Επανάστασης, ταξίδεψε στη Μόσχα στις 24 Ιουλίου για διήμερη επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο Πούτιν

ΗΠΑ: Ανησυχία για το ταξίδι του διοικητή των ιρανικών Δυνάμεων Κουντς στη Μόσχα
Το Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Ιρανό διοικητή της Δύναμης Αλ Κουντς, τον Κασέμ Σολεϊμανί, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη "μαύρη λίστα" του ΟΗΕ και φέρεται να επισκέφθηκε τον Ιούλιο στη Μόσχα παραβιάζοντας έτσι τις κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί από τον διεθνή οργανισμό.

Το τηλεοπτικό κανάλι Fox News μετέδωσε την Πέμπτη ότι ο Σολεϊμανί, ο αρχηγός της επίλεκτης μονάδας των Φρουρών της Επανάστασης, ταξίδεψε στη Μόσχα στις 24 Ιουλίου για διήμερη επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο Πούτιν και με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Κλείσιμο
Όταν ρωτήθηκε από το πρακτορείο RIA Novosti αν αληθεύουν οι πληροφορίες του καναλιού ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας απάντησε με ένα κατηγορηματικό "όχι".

Ωστόσο ένας άλλος Ιρανός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς χωρίς να τον κατονομάζει, επιβεβαίωσε ότι ο Σολεϊμανί επισκέφθηκε όντως τη Ρωσία και είχε συνομιλίες με υψηλόβαθμους αξιωματούχους. 

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η επίσκεψή του πραγματοποιήθηκε κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Οι επαφές που είχε περιστράφηκαν σε περιφερειακά και διμερή θέματα καθώς και στην παράδοση στο Ιράν των αντιπυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος S-300 καθώς και άλλων όπλων.

Η Σαμάνθα Πάουερ, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, εξέφρασε την ανησυχία της για τις πληροφορίες αυτές. 

"Πρόκειται για πολύ ανησυχητικές πληροφορίες όμως ακόμη ερευνούμε τα γεγονότα" είπε η Αμερικανίδα διπλωμάτης στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για το θέμα της Συρίας.

Από το 2007 το ΣΑ του ΟΗΕ έχει επιβάλει απαγόρευση μετακίνησης στο εξωτερικό στον Κασέμ Σολεϊμανί ενώ έχει "παγώσει" και τυχόν περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει σε άλλες χώρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης