Αίγυπτος: Ο αλ-Σίσι επιδιώκει σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία

Αίγυπτος: Ο αλ-Σίσι επιδιώκει σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία

Στον απόηχο των εορτασμών των 70 χρόνων από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αλ-Σίσι και Πούτιν προέβησαν σε δηλώσεις που απεικονίζουν τις βάσεις της νέας σχέσης μεταξύ των χωρών

Αίγυπτος: Ο αλ-Σίσι επιδιώκει σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, είπε το Σάββατο, πως η χώρα του ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με τη Ρωσία σε όλα τα επίπεδα, σύμφωνα μέσο ενημέρωσης του Καΐρου.

Ο αλ-Σίσι έκανε αυτές τις δηλώσεις στον απόηχο συνάντησης με το Ρώσο ομόλογό του, αποκαλύπτοντας πως ενδιαφέρεται για όλων των ειδών τις συνεργασίες που μπορούν να ωφελήσουν τις δυο χώρες.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, επιβεβαίωσε την υποστήριξή του προς τον πρόεδρο της Αιγύπτου και είπε πως η χώρα του θα συνεχίσει να τον υποστηρίζει: «για το καλό του λαού σας και της χώρας σας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Σίσι, μίλησε για το ρόλο της Ρωσίας στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και είπε πως η Αίγυπτος κατανοεί το ρόλο που έπαιξε η Ρωσία στη μάχη κατά του φασισμού.

Ο Σίσι, βρέθηκε στη Μόσχα με αφορμή των εορτασμό των 70 χρόνων από την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.

Ο νέος πρόεδρος της Αιγύπτου, έψαχνε ευκαιρίες να δυναμώσει τις σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία, ενάντια στις ήδη τεταμένες σχέσεις με τους μακροχρόνιους συμμάχους στην Ουάσινγκτον, εξαιτίας της εκδίωξης του Μόρσι, τον Ιούλιο του 2013.

Η Ρωσία, αποτέλεσε την πρώτη έξοδο του αλ-Σίσι, από την Αίγυπτο, από τη στιγμή που ορκίστηκε ως ο νέος πρόεδρος της χώρας, μετά τη νίκη του στις εκλογές τον περασμένο Ιούνιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης