Νετανιάχου: Η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν απειλεί την ύπαρξη του Ισραήλ

Νετανιάχου: Η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν απειλεί την ύπαρξη του Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προβλέπει έναν «φρικτό πόλεμο» αν δεν αλλάξει το πλαίσιο της συμφωνίας

Νετανιάχου: Η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν απειλεί την ύπαρξη του Ισραήλ
Λίγες ώρες μετά την ιστορική συμφωνία της Ομάδας 5+1 για τα πυρηνικά του Ιράν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε πως ενδέχεται να απειληθεί η ύπαρξη του Ισραήλ.

Μάλιστα, μετά την έκτακτη συνεδρίαση ανάμεσα στο υπουργικό συμβούλιο με το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ ώστε να συζητηθεί το πλαίσιο σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, εκφράστηκε ομόφωνα η αντίθεση στην προτεινόμενη συμφωνία.

Κλείσιμο
«Μία συμφωνία που βασίζεται σε αυτό το πλαίσιο θα απειλήσει την ύπαρξη του Ισραήλ. Η εναλλακτική είναι να παραμείνουμε σταθεροί στη θέση μας και να αυξήσουμε την πίεση στο Ιράν ώστε να επιτευχθεί μία καλύτερη συμφωνία», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Επισήμανε, μάλιστα, πως ενδέχεται να αυξηθεί ο κίνδυνος ενός «φρικτού πολέμου», επισημαίνοντας ότι η συμφωνία αυτή θα νομιμοποιήσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, θα ενισχύσει την οικονομία της χώρας, την επιθετική στάση της και την τρομοκρατία σε Μέση Ανατολή και πέρα από αυτή.



«Θα αυξήσει τον κίνδυνο μίας πυρηνικής διάδοσης στην περιοχής και τον κίνδυνο ενός φρικτού πολέμου», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, απαίτησε οποιαδήποτε συμφωνία να συμπεριλαμβάνει την «απερίφραστη» αναγνώριση του δικαιώματος ύπαρξης του Ισραήλ.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, ο Νετανιάχου για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του σχετικά με την ιρανική απειλή, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του… σκληροπυρηνικού Ιρανού ηγέτη του παραστρατιωτικού σώματος των Μπασίζ, ότι «η καταστροφή του Ισραήλ είναι αδιαπραγμάτευτη».

Βάσει, λοιπόν, της παραπάνω απειλής, ο Νετανιάχου τόνισε ότι αυτές της ημέρες το Ιράν επισπεύδει τον εξοπλισμό των τρομοκρατικών οργανώσεων ώστε να επιτεθούν στο Ισραήλ.
Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμο στέλεχος της ισραηλινής κυβέρνησης, τόνισε ότι μία συμφωνία για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ιράν στέλνει το λάθος μήνυμα σε ολόκληρη την περιοχή.

Στο μεταξύ, το Ιράν και η διεθνής κοινότητα συμφώνησαν στα βασικά σημεία που θα περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της συμφωνίας ώστε να προκύψει μία τελική συμφωνία για τα πυρηνικά μέχρι τις 30 Ιουνίου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης