Την παραίτηση του από την πρωθυπουργία του Ιράκ ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Νούρι αλ Μαλίκι.
Όπως ανέφερε σε δηλώσή του παραδίδει τη σκυτάλη στον Χάιντερ αλ Αμπάντι προκειμένου να διαφυλάξει τη σταθερότητα και την ενόητα του Ιράκ και να διευκολύνει της πολιτικές διαδικασίες.
Μέχρι πρότινος ο Μαλίκι απέρριπτε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί περιμένοντας την η απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο οποίο είχε προσφύγει μετά το διορισμό από τον Ιρακινό πρόεδρο του αλ-Αμπάντι, για να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.
Πρόκειται για την πρώτη ειρηνική αλλαγή εξουσίας στη χώρα μετά από δημοκρατικές εκλογές και χωρίς την καθοδήγηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με το ιρακινό Σύνταγμα ο Αμπάντι έχει 30 ημέρες διορία για να σχηματίσει κυβέρνηση. Μέχρι τότε χρέη μεταβατικού πρωθυπουργού και αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων θα εκτελεί ο αλ Μαλίκι.
Οι μοναδικές φόρμουλες της LA VIE EN ROSE κάνουν κάθε στιγμή ομορφιάς να μοιάζει με μικρή γιορτή – Ποιες είναι οι κορυφαίες επιλογές που θα μονοπωλήσουν τη φετινή λίστα δώρων.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος με ένα οργανωμένο δίκτυο συλλέγει τρόφιμα που θα χάνονταν, τα διανέμει σε κοινωνικές δομές σε όλη τη χώρα και προσφέρει καθημερινά τρόφιμα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη
Σε μια εποχή που όλα τρέχουν, πιέζουν και μικραίνουν, θα ήθελες να υπάρχουν κάποιες μικρές απολαύσεις που θα μπορείς να τις απολαμβάνεις λίγο περισσότερο, όπως τη νέα ΙΟΝ Σοκοφρέτα Double Choco