Ρέντσι: Για τις μεταρρυθμίσεις αποφασίζω εγώ, όχι η τρόικα
Ο Ιταλός πρωθυπουργός έκανε νέα αναφορά σε ενδεχόμενη παρέμβαση της τρόικας με στόχο την εξυγίανση της οικονομίας
Νέα αναφορά σε ενδεχόμενη παρέμβαση της τρόικας με στόχο την εξυγίανση της οικονομίας έκανε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times.
Σύμφωνα με προδημοσίευση αποσπασμάτων της συνέντευξης, ο Ρέντσι είπε ότι συμφωνεί με τον (πρόεδρο της ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι όταν λέει ότι η Ιταλία χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, «αλλά το πώς θα τις προωθήσουμε θα το αποφασίσω εγώ, όχι η τρόικα, ούτε η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας πρόσθεσε ότι «θα προχωρήσει ο ίδιος στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, διότι η Ιταλία δεν χρειάζεται άλλους να της εξηγήσουν τι να κάνει».
Ο Ρέντσι εμφανίστηκε καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνησή του θα οδηγήσει την Ιταλία εκτός της οικονομικής κρίσης» και ότι η χώρα του «έχει λαμπρό μέλλον, τα δημοσιονομικά της είναι υπό έλεγχο και οι φόροι θα συνεχίσουν να μειώνονται».
Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της Κωτσόβολος περνά στην επόμενη φάση, με επίκεντρο την αυτονομία, την επιλογή και τη συμμετοχή στην καθημερινότητα
Με 862 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας ολοκληρώθηκε για το 2026 το ΔΕΗ 3x3 Street Basketball, η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και της ΔΕΗ, που για τέταρτη συνεχή χρονιά μετέτρεψε κεντρικά σημεία πόλεων σε ζωντανά γήπεδα, γεμάτα παλμό, ενέργεια και αγωνιστικό πνεύμα, δίνοντας χώρο στην ενέργεια του αθλητισμού και στη δυναμική του 3x3