Ιορδανία: Η ασφάλεια του Ισραήλ προκύπτει μέσω ειρήνης με τους Παλαιστίνιους

Ιορδανία: Η ασφάλεια του Ισραήλ προκύπτει μέσω ειρήνης με τους Παλαιστίνιους

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα ο ΙΙ χαρακτήρισε τις συγκρούσεις "τις πιο αιματηρές και καταστροφικές από πλευράς ανθρώπινων απωλειών"

Ιορδανία: Η ασφάλεια του Ισραήλ προκύπτει μέσω ειρήνης με τους Παλαιστίνιους
Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα ο ΙΙ προειδοποίησε την Κυριακή ότι το Ισραήλ θα μπορέσει να εγγυηθεί την ασφάλεια στον λαό του μόνο μέσω μίας ειρηνευτικής συμφωνίας με τους Παλαιστινίους που θα οδηγεί στη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.

Ο ιορδανός μονάρχης χαρακτήρισε τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, που μαίνονται εδώ και ένα μήνα, "τις πιο αιματηρές και καταστροφικές από πλευράς ανθρώπινων απωλειών" επιρρίπτοντας την ευθύνη στο Ισραήλ για την αιματοχυσία.

"Πρώτον και κύριον, το Ισραήλ ευθύνεται για τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Η ασφάλεια του Ισραήλ δεν θα επιτευχθεί χωρίς την αυθεντική επιδίωξη ευρείας ειρήνης και την λύση των δύο κρατών", είπε ο Αμπντάλα σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ανεξάρτητη εφημερίδα Al-Ghad.

Κλείσιμο
"Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο το Ισραήλ θα μπορέσει να εγγυηθεί την ασφάλεια και να κερδίσει την αποδοχή των χωρών της περιοχής και ολόκληρου του κόσμου", πρόσθεσε ο βασιλιάς της Ιορδανίας.

Αξιωματούχοι στη Λωρίδα της Γάζας υποστηρίζουν ότι οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι που έχουν σκοτωθεί από τις 8 Ιουλίου είναι άμαχοι, ενώ το Ισραήλ έχει καταγράψει 64 ισραηλινούς στρατιώτες νεκρούς και τρεις αμάχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης