Ρουχανί: Η Τεχεράνη δε θα ανεχτεί τη βία και την τρομοκρατία στο Ιράκ

Ρουχανί: Η Τεχεράνη δε θα ανεχτεί τη βία και την τρομοκρατία στο Ιράκ

Ο πρόεδρος του Ιράν χαρακτήρισε «εξτρεμιστική και τρομοκρατική οργάνωση» το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε που σχεδιάζει προέλαση στη Βαγδάτη

Στο Περιστέρι περιόδευσε ο Αντ. Σαμαράς
Ρουχανί: Η Τεχεράνη δε θα ανεχτεί τη βία και την τρομοκρατία στο Ιράκ
 

Την ώρα που το Ιράκ βρίσκεται στο έλεος των τζιχαντιστών ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ΙΚΙΛ), οι οποίοι ετοιμάζουν προέλαση στη Βαγδάτη, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί κάνει λόγο για πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Όπως είπε ο πρόεδρος της χώρας σε τηλεοπτικό μήνυμα, το Ιράν προτίθεται να θέσει τέλος στις ενέργειες των ισλαμιστών, τους οποίους χαρακτήρισε «εξτρεμιστική και τρομοκρατική οργάνωση που λειτουργεί άγρια».

Κλείσιμο

Βέβαια, δε διευκρίνισε με ποιον τρόπο θα βοηθήσει η χώρα του ώστε να σταματήσει η βία στο γειτονικό Ιράκ, την ώρα που οι επικεφαλής του ΙΚΙΛ, καλούν τους υποστηρικτές τους να συνεχίσουν το αιματηρό έργο τους.

«Η Τεχεράνη δε θα ανεχτεί τη βία και την τρομοκρατία», τόνισε και επισήμανε πως η κυβέρνηση της χώρας του θα πολεμήσει τον εξτρεμισμό στην περιοχή, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Αποκάλυψε, μάλιστα, πως πρόκειται να προεδρεύσει σε συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, όργανο σχετικά με την αμυντική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, από το οποίο θα έπρεπε να ληφθεί έγκριση για τυχόν στρατιωτική υποστήριξη της Τεχεράνης στη Βαγδάτη.

Σχετικά πάντως με τα μέλη του ΙΚΙΛ δήλωσε πως αποκαλούνται Μουσουλμάνοι και χαρακτηρίζουν τη μάχη τους τζιχάντ (ιερό πόλεμο), υποστηρίζοντας ότι ακολουθούν το Κοράνι και το Ισλάμ.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, καταδίκασε τις «δολοφονίες Ιρακινών πολιτών» και προσέφερε την υποστήριξή του στην Βαγδάτη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης