Πάπας Φραγκίσκος προς διαζευγμένη καθολική: «Μπορείς να κοινωνήσεις»

Πάπας Φραγκίσκος προς διαζευγμένη καθολική: «Μπορείς να κοινωνήσεις»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας La Stampa, ο Φραγκίσκος έρχεται να ανατρέψει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τις απαγορεύσεις της καθολικής εκκλησίας

Πάπας Φραγκίσκος προς διαζευγμένη καθολική: «Μπορείς να κοινωνήσεις»
Έκπληξη προκάλεσε ιταλικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας τηλεφώνησε σε χωρισμένη καθολική και της εξήγησε ότι η Θεία Κοινωνία δεν είναι γι' αυτή αμαρτία.

Σύμφωνα με την παράδοση της καθολικής εκκλησίας, το διαζύγιο δεν επιτρέπεται. Έτσι, όταν οι πιστοί χωρίζουν και ξαναπαντρεύονται, θεωρούνται μοιχοί και, βέβαια, δεν επιτρέπεται να λαμβάνουν τη θεία κοινωνία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa, έρχεται να ανατρέψει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τις απαγορεύσεις της καθολικής εκκλησίας.
Κλείσιμο

Ο ίδιος τηλεφώνησε  σε χωρισμένη γυναίκα που έχει ξαναπαντρευτεί και της τόνισε ότι δεν βρίσκει κάτι μεμπτό στο να δεχθεί η γυναίκα τη Θεία Κοινωνία.

Όπως δήλωσε ο σύζυγος της Jacquelina Sabeta, η γυναίκα είναι από την Αργεντινή και μάλιστα από την ίδια πόλη που κατάγεται και ο ποντίφικας. Έτσι, του έγραψε, για να του αναφέρει τους προβληματισμούς της σχετικά με το αν μπορεί να κοινωνήσει ή όχι, επειδή είναι χωρισμένη και έχει τελέσει και δεύτερο γάμο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Πάπας, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν με άλλους πιστούς, τηλεφώνησε ο ίδιος στη γυναίκα την Κυριακή του Πάσχα και της είπε πως το γεγονός ότι έχει χωρίσει και έχει συνάψει και δεύτερο γάμο, δεν είναι αμαρτία, που να μην της επιτρέπει να μεταλάβει.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε τη γυναίκα ότι το να λαμβάνουν οι διαζευγμένοι καθολικοί τη Θεία Κοινωνία είναι ένα θέμα που θα τεθεί σύντομα για συζήτηση στο Βατικανό.

Αναλυτές αναφέρουν ότι, αν το δημοσίευμα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε ο Πάπας Φραγκίσκος θα εξελιχθεί σε μεγάλο μεταρρυθμιστή της καθολικής εκκλησίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης