Λύγισε ξανά ο Πιστόριους: Ηθελα απλά να προστατεύσω τη Ρίβα

Λύγισε ξανά ο Πιστόριους: Ηθελα απλά να προστατεύσω τη Ρίβα

«Η Ρίβα θα προσευχόταν για εμένα, προσευχόμασταν για τα πάντα, για την προπόνησή μου, για όλα τα μικρά πράγματα στη ζωή μου...», είπε ο παραολυμπιονίκης - «Να 'μάστε πάλι, εγώ και ο εαυτός μου», σχολίασε ο Γκέρι Νελ



Λύγισε ξανά ο Πιστόριους: Ηθελα απλά να προστατεύσω τη Ρίβα
Συνεχίζεται η δίκη του παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους, που κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.

Την Δευτέρα και την Τρίτη, το  αστέρι των Παραολυμπιακών Αγώνων, έδωσε τις δικές του πρώτες απαντήσεις ενώπιον του δικαστηρίου της Πρετόρια και από την Τετάρτη μέχρι σήμερα δέχεται σκληρές ερωτήσεις από τον εισαγγελέα, Γκέρι Νελ, που δεν πιστεύει τα όσα λέει ο Πιστόριους και προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκμαιεύσει την αλήθεια και να αποκαλύψει σε όλο τον κόσμο τι πραγματικά έγινε εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Κλείσιμο
O εισαγγελέας επιχειρεί να δείξει ότι όλη η σχέση του ζευγαριού περιστρεφόταν γύρω από το πως θα ικανοποιούνταν ο παραολυμπιονίκης και συνεχώς τον στριμώχνει στον τοίχο.

Στην αρχή της δίκης ο Νελ ρώτησε τον Πιστόριους εάν είναι Χριστιανός, προκειμένου μέσω της πίστης να τον κάνει να ομολογήσει.

Το αστέρι των Παραολυμπιακών Αγώνων απάντησε πως «η Ρίβα θα προσευχόταν για εμένα, προσευχόμασταν για τα πάντα, για την προπόνησή μου, για όλα τα μικρά πράγματα στη ζωή μου...».

Ο εισαγγελέας αντεπιτέθηκε λέγοντας στον Πιστόριους: «Να 'μάστε πάλι, εγώ και ο εαυτός μου». Με αυτόν τον τρόπο θέλει να δείξει στο δικαστήριο, αλλά και στον Όσκαρ ότι έχει καταλάβει πως νομίζει ότι τα πάντα στρέφονται γύρω από αυτόν και σκότωσε τη Ρίβα, γιατί δεν τον υπάκουε και δεν έκανε ό,τι εκείνος ήθελε.

Στη συνέχεια της δίκης ο Πιστόριους λύγισε πάλι, ξεσπώντας σε κλάματα και όταν ο Νελ τον ρώτησε γιατί  είναι πάλι τόσο συναισθηματικά φορτισμένος, εκείνος απάντησε πώς ο λόγος είναι ότι έχασε τον άνθρωπο για τον οποίο νοιαζόταν πιο πολύ.

Ο Πιστόριους επιμένει ότι πίστευε πώς η Ρίβα βρισκόταν στο κρεβάτι τη μοιραία νύχτα και ότι νόμιζε ότι είχαν μπει ληστές στο σπίτι του.

Ο Νελ είπε ακόμη στον αθλητή ότι η εκδοχή του για τα όσα συνέβησαν το βράδυ εκείνο είναι αβάσιμη με τον παραολυμπιονίκη να επιμένει στην ιστορία του ισχυριζόμενος ότι ήθελε απλά να προστατεύσει τη Ρίβα και να βεβαιωθεί ότι το σπίτι ήταν ασφαλές για εκείνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης